måndag 28 december 2009

Julen






Tänkte berätta lite om julen i stora drag.



Vi åkte ner till Småland den 23:e...resan gick hur bra som helst! Det brukar den göra..men nu hade vi lånat en bärbar dvd-spelare..så Lowa tittade på film och lyssnade på musik-skönt för mig at kuna koncentrera mig på vägen istället för att "underhålla" Lowa..mår lätt ganska illa om jag sitter bak och inte kan titta på vägen hela tiden. Julaftonsmorgon...jag vaknade redan kl 6..men gick inte upp förrens kl 7..sov riktigt dåligt..visste att Emanuel skulle åka ner på natten helt själv..och det va halt och jävligt! Vart rejält lättad då jag gick upp och såg hans bil utanför. (Vi sover i en lillstuga en liten, liten bit ifrån huset) Gick in och gjorde knäck och polkabräck..bäst att passa på då..alla andra sov..men Pappa kom ner efter sen stund. Vid 9 gick jag ut och väckte Johan och lowa och vi öppnade lite julklappar som låg i julstrumporna! Sen in och fixa iordning inför julfirandet. Kl 11 kom syrran med familj och vi åt vid 12 tiden..hur gott som helst!! =) Älskar verkligen julmaten..dock bara Jansson, köttbullar, prinskorv och skinkmacka;P Efter maten gick några av oss ut..tog barnen på varsin pulka.. Slutade med att alla utom jag och barnen frös..så vi va ute ett tag och lekte i snön..så härligt så. Noah är så lättsam och glad..han sken som en sol när han såg fåglarna! Hihi!



In igen och fika lite julfika..och sen titta på Kalle.. När det blev mörkt ute så kom tomten..världens bästa Tomte;) Lowa va jätteblyg och vågade inte hemta sina paket själv i början utan jag fick följa med. Men efter en stund vägade hon själv. Noah däremot..ojoj..han ville fram till tomten direkt och busa;)



Lowa fick massa bra grejer..hon är supernöjd! Även jag och Johan fick en del.



Kvällen vart lugn..Johan fick problem med sin magkatarr så kan vilade hela kvällen sen..vi satt uppe till kl 9 typ..sen gick vi ut till oss och läste böcker och gosade. Hade ont i huvudet när jag somnade..och det satt tvärr i när jag vaknade..men jag sov sååå gott!! Sov nog 11 timmar.



Vart bestämt att Johan och Lowa skulle åka hem redan den dagen...25:e. Och att jag skulle hitta på nåt med syrran. Så vid 17 tiden åkte jag in till syrran och vi åt räkor med gott tillbehör till. Trevlig kväll hade vi..välbehövd systertid;) Vi satt uppe ända till 03..mycket pga at jag inte lunde slappna av förrens Johan och Lowa va hemma..de åkte i ett riktigt pissväder på pissväglag. Men allt hade gått bra..tog dock nästan 8 timmar att åka hem..många stopp och de körde sakta. Så när jag pratat med dom kl 03 så gick vi o la oss..men jag vaknade redan kl 9..upp o hoppa.. Gjorde oss iordning och åkte iväg på jackjakt åt syrran.. 12.30 kom Emanuel och hämtade mig..vi stannde och käkade i Linköping..vi ville äa kinamat men det fanns inget öppet förrutom en Grill..vart kebabtallrik istället. Sen stannade vi på NetOnNet och shoppade..Emanuel flyttar ju snart..så han köpte en micro, en dammsugare och en rakapparat.



När jag väl kom hem sen så va Johan och Lowa hos farmor o farfar..suck! Men de kom snabbt hem så jag fick mysa med dom!






Julafton va jättemysig..få se om vi kanske firar vartannat år där nere nu! Vore nog himla mysigt!






Nu orkar jag inte skriva mer.. =P Jo..ska lägga in lite bilder också..men det blir bara bilder från Julafton..för de bilderna som togs på Lilla Jualfton ligger på ett annat minneskort som jag inte kan hitta just nu.



1 kommentar:

  1. Låter som ni fick en ritkigt mysig julafton! :D är första gången jag är ute på nätet nu på över 1 vek. Har inte haft tid eller lust. Så jag ska med ta och försöka uppdatera vår jul på bloggen snart :) kram

    SvaraRadera