onsdag 30 december 2009

30 dec...

snart är året slut..och jag hoppas på ett mycket bättre 2010 än va 2009 har varit! Inte för att 2009 har varit hemskt..men ja...missfall vill jag vara utan nästa år. Allra helst vill jag bli gravid och förhoppningsvis hinna få barn innan året är slut..ni håller väl tummarna?
Mitt nyårslöfte är att försöka vara lite gladare..känner mig nere, arg,sur o ledsen alldeles för mycket..men jag vet ju varför..och går allt som jag vill så är jag snart glad igen;P tyvärr går ju mitt mående ut över min familj..Lowa blir mer o mer sur o gnällig..säkert mycket pga mig...men allra mest pga trots såklart! 3-åringar är underbara, mycket spontana, påhittiga, pratsamma, funderare...och en massa positivt..men envisheten och trotsen klarar jag mig utan=P Blir väl lite dubbelt upp pga att barnen på mitt jobb är lika gamla som Lowa..eller ja..de är födda 2006 allihop! Men ni kan ju gissa hr mycket glädje jag får av alla de små liven;)
på tal om jobb..nu jan får jag 2 nya kollegor..och 7 nya barn..det känns jättebra och spännande! Kommer såklart att sakna de som inte blev kvar inne hos mig..Susanne, Katja och 3 söta barn. Men alla är ju kvar i huset så det blir så bra så..! I början kändes det inte alls bra..mycket pga att jag och Susanne inte skulle jobba på samma avdelning..vi har jobbat ihop i snart 2 år nu..vi känner varann väldigt väl och vi kommer så bra överrens..gillar henne skarpt!
Vad ska mer hända år 2010? jo..lite renovering av lägenheten, träning -måste ta tag i det snart..har ju varit förkyld sen i aug...men ska snart ringa läkaren..de måste kolla upp varför jag aldrig blir frisk...vill ju träna järnet nu ju..jag vill bli fastare i kroppen och få lite muskler på benen så de inte ser så jävla taniga ut..och man mår ju mycket bättre av att röra på sig! Beach 2010 here i come..haha...förhoppningsvis med en kula på magen=P

Nyårsafton imorron..antar att vi ska vara hos svärförldrarna..har inte hört nåt annat iallafall..måste ringa o kolla vad jag ska ha med mig..brukar vara jag som fixar efterrätt!
Känns inte som nyårsafton imorron..undrar vad jag ska ha på mig? och vad Lowa ska ha på sig?

Jag är ledig ett tag till..börjar jobba den 7.e igen..känns så skönt att vara ledig !!! Men jag borde ta tag i nåt..hitta på nåt..känns bara inte å kul när det är -18 grader..inte så kul att vara ute då. Skulle vilja åka pulka med familjen på björnön och grilla korv..skulle också vilja åka och bada..men har mens nu så det går inte. Men att bara slappa och ta dagen för vad den är..det är kanske det vi alla behöver nu!
I januari sen ska Johan åka lastbil med sin bror..typ som praktik. Och förhoppningsvis så blir det en lastbilsutbildning för Johan sen..men det är lite osäkert än om det kommer bli så än eller ej..men jag håller tummarna. Så när Johan har praktik där så kommer Lowa få gå lååånga dagar på dagis..som det är nu så går hon bara de dagar hon själv vill och då oftast mellan 9-12. Nu kommer jag få lämna inna jag sticker till jobbet..så alltfrån 6.30 och 8 kommer hon börja. OCh senblir hon hämtad när de kört klart..kanske vid 15 tiden skulle jag tro.. Kommer bli tufft för henne i början..men jag tror hon kommer tycka det är kul att hinna leka mer och att äta frukost och ev mellis där också. Synd bara att många 06:or byter avdelning nu i jan..och hon får byta senast i augusti..vi får väl hoppas på att nån flyttar eller säger upp platsen snart så Lowa får byta tidigare=P

Igår hade både Lowa och jag en riktig sur, gnäll o arg dag..vi smittade nog varann. Men idag verkar det såå mycket bättre..Lowa är glad och go än;)
Undrar om hon vill åka pulka en stund här utanför idag.. hon brukar inte vilja det..hon är en innetjej..så det heter duga..precis som jag är=P Men idag är det sååå vackert ute..så nåt måste vi ut o leka..eller kanske gå en promenad!

Vill baka idag också..va länge sen jag bakade matbröd..tappade sugen för det ett tag..men nu känner jag för att baka igen..så idag blir det nog både matbröd och bullar eller nåt annat kul..mormors nötmaränger ska göras också..finns inget godare!! mmmm

Nää..kolla runt lite på Fb och sen ta tag i bakningen..måste nog till affären och handla lite först..toppen..då blir det ju promenad då;)

Kram på er alla vänner..

måndag 28 december 2009

Julbilder

Nu funkar det..
Lowa i pulkan efter vi ätit julmaten


Noah i pulkan

Vinterlandskap..

Julmat;)



Mer julmat..här syns lite av nya köket..fint va? Inte många som har så snyggt o nytt kök i sitt torp!


Julfika




Julgodis..det fanns nåt julgodis i varje burk. Det vita på fatet va polkabröcken jag gjorde..orkade inte skära i fina bitar=P Supergott va det!





Julgranen med alla julklappar..3 säckar med klappar brevid också





Lowa äter godis



Söta Noah hälsar på tomten


Tomten är gammal och behöver hjälp med att läsa..Leonard hjälper till


Mer bilder blir det inte..va faktiskt väldigt dålig på att fota--vart inte mer än kanske 40 bilder..men men..lite fick ni se iallafall.











Hmm..

Vart strul med bilderna..får inte in fler..skit skumt! jaja..jag testar igen senare!

Julen






Tänkte berätta lite om julen i stora drag.



Vi åkte ner till Småland den 23:e...resan gick hur bra som helst! Det brukar den göra..men nu hade vi lånat en bärbar dvd-spelare..så Lowa tittade på film och lyssnade på musik-skönt för mig at kuna koncentrera mig på vägen istället för att "underhålla" Lowa..mår lätt ganska illa om jag sitter bak och inte kan titta på vägen hela tiden. Julaftonsmorgon...jag vaknade redan kl 6..men gick inte upp förrens kl 7..sov riktigt dåligt..visste att Emanuel skulle åka ner på natten helt själv..och det va halt och jävligt! Vart rejält lättad då jag gick upp och såg hans bil utanför. (Vi sover i en lillstuga en liten, liten bit ifrån huset) Gick in och gjorde knäck och polkabräck..bäst att passa på då..alla andra sov..men Pappa kom ner efter sen stund. Vid 9 gick jag ut och väckte Johan och lowa och vi öppnade lite julklappar som låg i julstrumporna! Sen in och fixa iordning inför julfirandet. Kl 11 kom syrran med familj och vi åt vid 12 tiden..hur gott som helst!! =) Älskar verkligen julmaten..dock bara Jansson, köttbullar, prinskorv och skinkmacka;P Efter maten gick några av oss ut..tog barnen på varsin pulka.. Slutade med att alla utom jag och barnen frös..så vi va ute ett tag och lekte i snön..så härligt så. Noah är så lättsam och glad..han sken som en sol när han såg fåglarna! Hihi!



In igen och fika lite julfika..och sen titta på Kalle.. När det blev mörkt ute så kom tomten..världens bästa Tomte;) Lowa va jätteblyg och vågade inte hemta sina paket själv i början utan jag fick följa med. Men efter en stund vägade hon själv. Noah däremot..ojoj..han ville fram till tomten direkt och busa;)



Lowa fick massa bra grejer..hon är supernöjd! Även jag och Johan fick en del.



Kvällen vart lugn..Johan fick problem med sin magkatarr så kan vilade hela kvällen sen..vi satt uppe till kl 9 typ..sen gick vi ut till oss och läste böcker och gosade. Hade ont i huvudet när jag somnade..och det satt tvärr i när jag vaknade..men jag sov sååå gott!! Sov nog 11 timmar.



Vart bestämt att Johan och Lowa skulle åka hem redan den dagen...25:e. Och att jag skulle hitta på nåt med syrran. Så vid 17 tiden åkte jag in till syrran och vi åt räkor med gott tillbehör till. Trevlig kväll hade vi..välbehövd systertid;) Vi satt uppe ända till 03..mycket pga at jag inte lunde slappna av förrens Johan och Lowa va hemma..de åkte i ett riktigt pissväder på pissväglag. Men allt hade gått bra..tog dock nästan 8 timmar att åka hem..många stopp och de körde sakta. Så när jag pratat med dom kl 03 så gick vi o la oss..men jag vaknade redan kl 9..upp o hoppa.. Gjorde oss iordning och åkte iväg på jackjakt åt syrran.. 12.30 kom Emanuel och hämtade mig..vi stannde och käkade i Linköping..vi ville äa kinamat men det fanns inget öppet förrutom en Grill..vart kebabtallrik istället. Sen stannade vi på NetOnNet och shoppade..Emanuel flyttar ju snart..så han köpte en micro, en dammsugare och en rakapparat.



När jag väl kom hem sen så va Johan och Lowa hos farmor o farfar..suck! Men de kom snabbt hem så jag fick mysa med dom!






Julafton va jättemysig..få se om vi kanske firar vartannat år där nere nu! Vore nog himla mysigt!






Nu orkar jag inte skriva mer.. =P Jo..ska lägga in lite bilder också..men det blir bara bilder från Julafton..för de bilderna som togs på Lilla Jualfton ligger på ett annat minneskort som jag inte kan hitta just nu.



onsdag 23 december 2009

God Jul

Vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul..med mycket gott att stoppa i magarna..för visst är maten det bästa med julen? Ja förrutom stämningen och att man umgås med nära o kära! Julklappar är ju för barnen;) Fast i år vet jag att jag kommer få 2 juklappar..hihi! Och så fick jag o Johan 3 igår..biobiljett, skraplotter..vann 50 kr=) och en burk med hemmagjort julgodis...smarrigt värre!
Förra året slutade vi i Lidberg/Söderlunds släkten att köpa julklappar till vuxna..jätteskönt att slippa den stressen att man ska komma på och sen hinna köpa till så många..och framför allt att ha råd! Vi har ju så många iallafall att köpa till.. 8 st barn! Dessutom så har ju Lowa nyss fyllt år..det kostar ju då med ju.. så ja..lönen som kommer in idag är efterlängtad;) Har bara en liten grej till att köpa..

Idag ska vi packa, tvätta och göra lite småköp och sen åka bil i 35 mil..hoppas vi slipper snöoväder.

Vaknade 06:15 imorse..klarvaken fast att jag somnade efter midnatt ..så trist! Första lediga dagen o jag kan inte sova..fan..man är ju så inställd på att alltid vakna mellan 6 och 7 ju! Men men..jag får sova i bilen sen..lär ju vara trött sen!
Min lillebror jobbar kväll/natt..(kör lastbil) och efter det sen ska han köra ner till torpet han med..mitt i natten.. behöver jag tala om att jag är orolig? =/ Dessutom har han en låång spricka i framrutan...hmm!

Tänkte att jag skulle göra lite knäck nu på mogonen..men jag har inga knäckformar kvar..suck! Måste ju ha med mig vanlig knäck ner och inte bara med mandel i...suck igen! Kommer bli stressigt idag..men men..i värsta fall får jag koka knäcken på julaftonsmorgonen;)

Igår firade vi lilla Julen med Johans sida av släkten...skinkmackor och saffranskaka..mmm..Gott! Sen vart det paket utdelning..Barnen fick massor..och jag tror alla va nöjda över sina nya grejer! Lowa fick ett set med massa instrument..bla en trumpet som hon länge önskat sig! En "barbiedocka" med 7 klänningar o massa tillbehör, en söt liten gipsfigur som Tindra hade gjort, en keyboard med en pall och mikrofon till, en kikare, sykort, en sån där som "går" i trappor;) , och ett spel!
Micke & Henke va förbi också..Lowa fick 2 startsatser med Lego (smålego). Och av deras mamma fick hon en film, en filt, en sparbössa och en stor vit nalle!

Lowa är jätteglad över alla sina presenter..saligare unge får man leta efter;) Tusen Tack alla!

Funderar på att dra iväg till Maxi en snabbis..min familj lär nog sova ett bra tag till. Lowa somna nog inte förrens efter midnatt.. men det är bara bra.. alltså att hon ställt om dygnet..så slipper nån av oss sitta ute i lillstugan med henne på kvällarna..bättre att hon somnar med oss på kvällen och sen kan nån av oss bara ligga kvar med henne på morgonen..hon sover ju 11-12 timmar fortfarande! Ni fattar vad jag menar va?

Kommer nog vara smockad med folk på maxi idag..men jag måste köpa knäckformar o lita annat smått o gott inför resan!

Kommer uppdatera med massa bilder från jul nästa gång det blir uppdaterat!

Ha det så skönt nu.. God Jul!!!! Det är ni värda!


söndag 20 december 2009

Snart Julafton

God Morgon alla söta!

Söndag idag..4:e advent! Myspys!

Igår va jag och Lowa ner på stan..mötte upp Emanuel. Hjälpte honom köpa jacka..sen fäljde han med oss runt över hela stan i jakt på julklappar..fan va mycket folk..men eg inget jag störde mig på..MEN..det va inte kul att gå runt med barnvagn!

Vart bara 2 julklappar..jättesvårt att hitta på ju..och allt är såå dyrt! Har inte mycket pengar kvar nu innan jul..och "lilla Julafton" ska firas på tisdag... Noahs present är klar och en grej till Rasmus är klar..ska bara ha nåt litet till. Har ingen aning om vad vi ska köpa till Tindra..men jag kommer nog på nåt. Ska även köpa nåt till systeryster..hon är den enda som är över 18 som får nåt...köper eg inte till vuxna längre men syrran..där är det lite speciellt..;) Lowa ska få köpa en present till Johan också..kalsonger..han behöver nya..men mer än så blir det inte;P
Johanna och Lucas ska också få nåt..och Johanna fyller år på måndag så till hennes ska det hittas 2 presenter..tur att både Johanna och Lucas är i den åldern då de nog helst vill ha pengar..en snabb lösning om jag inte hinner hitta nåt innan kalset! Och självklart måste vi köpa nåt mer till Lowa..har bara 2 småpaket till henne.. Hon fick så mycket av oss när hon fyllde så vi ska inte köpa nåt stort/dyrt!

Julen då..jo..den 23:e nångång så åker vi ner till Smålandsdjupa skogar..jag är såå glad att det blev så i år..känns skönt..och mammas julmat..ÅÅÅÅÅÅÅ..smarrigt! Ska bli skönt att fira med min familj igen..även om jag självklart kommer sakna Lidberg/Söderlund-julen!

Idag ska Lowa och jag göra klart Lowa julklapp till mormor & morfar..pyssel på hög nivå;) Sen blir det nog att baka nåt..och laga mat och myspysa och bara vara. Får ev besök idag också..men har inte hört nåt än....sover du än Lina? ;)

Efter julshoppingen igår åkte jag och Lowa hem till Mona och Rickard..2 superhärliga människor.. framför allt Mona..genomsnäll och omtänksam..inte ett dugg egoistisk, klok och lugn..helt i min smak;) Tack för en trevlig kväll..och för julklappen..den ska invigas på Julafton! Mona gör halsband och armband..med såna där sötvattenspärlor o allt vad det heter..jätteduktig är hon! Hon lagade ett som tyvärr hade gått sönder och sen fick jag välja vilket jag ville som en julklapp..valde ettarmband som passar perfekt till jul..så fint så! Lowa fick sen välja pärlor som Mona trädde på tråd..så Lowa fick ett jättesött armband-Tack! Dessutom fick vi lite annat smått och gott..så nu kan vi göra egna armband=) Tusen Tack Mona.

Johan jobbar i helgen..känns alltid så konstigt att vakna på morgonen och han inte är där..för de är han ju alltid annars.. Känns tomt.. Men Lowa och jag har det så mysigt så utan honom.. det där lät fel.. =P ni vet vad jag menar!

Jo..i januari ska det bli förändringar på mitt jobb..på min avdelning blir det bara jag kvar av personalen och 8 av våra barn..sen kommer det in 2 "nya" fröknar och 7 barn..det känns såååå bra! Jag kommer sakna de jag jobbar med nu men det här kommer bli toppen. Tur jag har Susanne kvar i arbetslaget iallafall..annars vet jag inte vad jag skulle ha gjort;P Ner fram emot att lära känna alla nya barn och mina nya kollegor..känner dom ju visseligen lite sen innan. 3 små söta barn däremot..de som ska in på grannavdelningen kommer jag sakna jättemycket-men vi har ju ett bra samarbete med den avdelningen och vi öppnar och stänger tillsammans..så jag får nog min dos med kramar från dom;)

Nää..nu pickar Lowa på uppmärksamhet...dags att busa!! =)

Blir nog Pulkaåkning idag..skönare väder ute nu..endast -4.6 ute nu..Härligt!

Kram på er..alla som orkade läsa allt mitt pladdrande!

tisdag 15 december 2009

Nu är det klart ang Dagis för Lowa!

Vi fick ju veta att Lowa skulle få byta avdelning i jan om vi valde att ha henne kvar..vissade sig dock att det va bara de som va födda första halvåret av 2006 som skulle byta nu..så detta gällde inte Lowa..=( Men enhetschefen lovade att Lowa skulle få byta så fort som möjligt men absolut senast i aug..men hon trodde det skulle bli i mars/april. Så vi fick tänka till lite till.. Vi fick även chansen att berätta för henne allt som vi inte va nöjda med..jag sa även att jag själv jobbar på förskola och att det hos oss aldrig skulle få gå till på detta sätt..alltså hur saker och ting har varit. Enhetschefen va minst sagt chockad. Vi bestämde oss för att vi då gärna ville ha kvar Lowa..spec efter hon pratade mycket om "att jobba över gränserna" ..så Lowa får vara med den gruppen en hel del. Så igår ringde jag till "nya" förskolan och förklarade läget..och föreståndarinnan där va supergullig..hon förstod oss och ville bara att vi skulle få det som vi önskade för vårt barns bästa! Så nu är det klart..Lowa ska gå kvar! Ringde enhetschefen igen och meddelade detta..och hon blev jätteglad och sa direkt att hon personligen ska se till så att Lowa får det så bra som hon bara kan! Det kändes bra! Imorron ska vi på utv-samtal..få se hur vi kan lösa det så det blir bra..! Lowa vart förresten jätteglad över att få gå med sina kompisar..men verkade lite ledsen över att inte få byta dagis.

Igår klädde i granen..vart så fint så..en plastgran i år gen..men men..den duger väl=P Vi är ju inte hemma över julen iallafall så.
Idag ska jag rulla & steka köttbullar på 2 kg köttfärs, göra en Jansson och lite julgodis!

Vill passa på att tacka alla som kom på Lowa kalas..Lowa och vi är supernöjda! Bästa kalaset jag haft sa Lowa..som tyckte det va riktigt kul med alla kompisar! Men hon saknade kusin tindra väldigt mycket och Isak har hon tjajat om sen v va där sist..men kan man inte komma så kan man inte.. Isak får hon träffa imorron..och när jag berättade det för henne igår så blev hon såå GLAD..tror hon är lite kär i honom;) Han är en lugn och fin kille..och de leker väldigt bra tillsammans! Nämde inget om Gustav och Varga...va lika bra så;P Men vi MÅSTE åka dit snart..nyfiken på deras nya lägenhet..och allt prat med Johanna;)

Ikväll eller imorron kommer det lite bilder från kalaset och från luciafirandet hos mina föräldrar. Om nån inte vill att sitt barn ska vara med på bild här inne så hojta till..

Nää..dags att åka till jobbet..för vem vet hur långt tid det tar att åka dit idag när all snö kommit! Bäst att åka en kvart innan vanliga tiden!

Puss på er!

torsdag 10 december 2009

Strul igen ang dagis!!

Lowa har ju fått plats på nya förskolan från den 11 jan...MEN..igår när jag & Lowa va förbi på hennes nuvarande dagis så fick jag veta att alla 06:orna ska flytta till en annan avdelning, få nya fröknar och "slippa" gå med småttingarna....! Kunde inte detta bestämts för 1.5 månad sen?? Fan.
Både jag och Johan kände rent spontant att då vill vi att Lowa går kvar på den Förskolan hon går på nu. Den lägger närmre och öppettiderna är bättre och hon skulle få gå med alla sina jämnåriga kompisar..som hon nu tycker är kul att leka med.
Så idag har jag ringt till Enhetschefen säkert 40 ggr..bara telesvararen hela tiden..men vid 15 så ringde hon upp..och sa att hon sett att jag ringt massor med gånger så hon trodde nåt allvarligt hade hänt..ooops..vart lite pinsamt....trodde inte hon hade nummerpresentatör ju. Hursom helst så förklarade jag läget..hon blev jätteglad över att vi ville ha kvar Lowa hos dom och hon skulle försöka lösa det. Hon skulle återkomma om det imorron. Om nu Lowa får gå kvar där så är det bara att hoppas att andra förskolan har nåt annat barn som kan ta hennes plats..annars blir det strul med uppsägningstider hit o dit..och man får ju inte ha 2 platser fast bara nyttja en. Mycket strul men enhetschefen trodde det skulle gå att ordna bara Lowa fick en plats. Hon visste inte om alla platser var upptagna än. Så ni får gärna hålla tummarna!

Imorron är det Luciafirande på Lowas dagis..fick veta det igår.. Hmm. Men men..hon har ju varit sjuk 1 vecka så då kan man ju missa information..visseligen tycker jag att man ska informera om sånt i tid..föräldrarna på mitt jobb fick info om vårt Luciafirande redan i aug/sep. Det som är tråkigt med det hela är att luciafirandet på mitt jobb är också imorron..! Lowas är kl 14 och på mitt jobb är det drop-in 14-16 och luciatåg kl 15. Så det blir för mig att åka till Lowas dagis och titta på henne kl 14 och sen jäkta tillbaka till jobbet så jag kan vara med på luciatåget och vara där med de som väljer att fika efter det. Trist att missa en del av "mina" barns firande..men Lowas går ju självklart före allt och alla;)
Har nyss gjort iordning 2 olika uppsättningar kläder till Lowa inför morgondagen...antingen blir hon en Tärna eller så blir hon en Sockerbagare! Få se vad hon väljer imorron...blir väl en överrasknng för mig när jag kommer till hennes dagis och få se vad hon valt..men jag hoppas ju på att hon väljer Sockerbagare..lite roligare..inte så många som är det kan jag tänka mig;) Fick idén från ett barn på jobbet..!! =)

Nää..nu ska jag glo på TV en stund och sen soooova!!!

onsdag 9 december 2009

Onsdag

Idag mår Lowa bra.. prickar på händer och fötter är ju såklart kvar..kan ta upp till 1.5 vecka innan de försvinner. Men hon smittar inte nu iallafall. Och hon har varit feberfri sen igår natt. Trodde hon skulle få tillbaka febern igårkväll men som tur väl så slapp hon det. Hon äter som hon ska nu och blåsorna i munnen är nästan helt borta! Så imorron blir det iallafall jobb för min del... Lowa får gå till dagis om hon vill...men jag tror hon väljer att vara hemma. Hoppas det blir bättre på den fronten när hon börjar på nya förskolan...vill barnen gå till förskolan så trivs de ju..och det gör inte Lowa nu. Jag är jätteglad och nöjd över beslutet att hon ska få byta förskola..känns helt rätt. Enda jobbiga är sen när Johan får jobb..de har bara öppet 7-17. Oftast börjar man ju jobba kl 7. Och jag har väldigt varierande tider..det kommer bli ett evigt pusslande..men det löser sig! Lowa har ju haft turen att inte ha behövt gå mer än 9-14..och bara när hon själv har velat gå..och har ofta blivit hämtad kl 12. Men snart kanske det är slut på lyxen för hennes del..och just därför är det extra viktigt att hon verkligen trivs! Men uch va jag svammlar!

Jag är glad att ingen förrutom min familj ser mig nu.. Förkyld och hängig, går i pyjamas hela dagarna, inte borstat håret sen jag vet inte när och jag är så torr och röd om nosen efter alla snytningar! Men jag är ändå inte sjuk..men jag måste erkänna att det har varit väldigt skönt att vabba denna gång efter som jag varit förkyld. Men imorron ska jag tillbaka till Gullungarna på jobbet..blir att träna det sista inför Luciatåget som är på fredag..spännande!

Måste berätta lite kul också.. Min älskade lillebror Emanuel ska flytta! Han har fått en jättefin Stooor 2:a ganska nära oss. Han flyttar 1:a feb. Kommer bli så roligt att ha honom nära....och jag tror vi får en middagsgäst ganska ofta;)

Och sen till Julafton...också jätteroligt..vi ska fira i Småland i år..med mina föräldrar, Syrran med familj och förhoppningsvis en dröse bröder också;) Kommer bli himla mysigt! Vi åker ner den 23.e och kommer väl hem ca den 26-27 igen. Nyår ska firas hos svärföräldrarna på Enhagen...som vi gjort ända sen Lowa föddes.. Jättefin utsikt över hela stadens fyrverkerier där..!!

Nää..på tal om Lillebror..nu ska jag skriva en "Nödvändighetslista" till honom..så han vet vad som ska köpas inför flytten..tror det är mycket han inte tänker på själv..som tex tvätt & disk grejer, städningsgrejer o sånt!

Mmm..nu vart jag grymt sugen på SpicyHot..fast jag aldrig ens ätit där..men många som pratar gott om det stället.. Jag e knasig jag vet!

Tjillevippen!

tisdag 8 december 2009

KnasMaja nr 1

Det är min Lowa det..Knasmaja och världens mest omtänksamma unge;)

Lowa kom springandes med typ papper från en halv toarulle..och så säger hon: Här mamma..det är till dig...nu kan du torka hur mycket snorbusar du vill.. Så slipper du gå o hämta toapapper hela tiden! Visst är jag snäll Mamma? Haha..hon tycker visst att jag snyter mig för ofta;)

En stund senare kom hon springandes igen och säger: Klämmen, klämmen, klämmen! Vad säger du frågar jag. Jag säger bara halva saken. Va?? Ja..halva Clementin..lyssna..klämmen.....tiiiiiiin!!

Hon är bra tokig=P Som tidigare idag frågade hon mig: Vem är den där lilla Rackarn? Vem? Han Adams lillebror, jag kommer inte ihåg vad han heter. Rackarns..hallå..var får hon allt ifrån?!

Ja ni som känner Lowa vet att hon säger massa konstiga, kluriga, roliga och smarta saker.

Jag är fortfarande förundrad över hur hon tänkte när hon va 2.5 år och jag frågade om hon skulle ge napparna till djuren på zoo.. Nej mamma..det går inte..för djuren kan inte säga tack till mig..dom kan ju inte prata. OCh när jag tyckte hon skulle ge dom till sin kusin Noah så sa hon: Nej..Noah har blåa nappar och jag har rosa nappar..så det går inte.

Skulle så gärna vilja vara i hennes hjärna under en hel dag..skulle nog få mig många skratt, och funderingar;)

Sötast är iallafall när hon säger att hon älskar oss mest i hela fina världen. Men ett tag trodde hon att världen va vädret..så en dag sa hon att hon älskade mig mest i hela fula världen... varför fula världen sa jag då.. jo för det regnar ju ute då är vädret fult!!!

Har lite tråkigt just nu.. Lowa tittar på Tv och jag softar...fastnar ju såklart vid datorn då.

Vilka är ni som läser här inne?? ;)


söndag 6 december 2009

Sjuka Lowa

Hmm..3:e inlägget på ganska kort tid..bra av mig;)

Lowa har feber och höstblåsor..blåsorna sitter mest i munnen och några på händer och fötter. Hon har ont..kan knappt äta.. Inatt vaknade hon och va jätteledsen minst 20 gånger..tog ett bra tag att somna om nästan alla gånger..så inatt va det inte mycket sovande inte. Blir att sova middag för både henne och mig idag.

Måste ta tag i träningen nu känner jag..har knappt tränat nåt sista månaden..mest pga sjukdom (är fortfarande inte helt frisk trots pencillin) och pga att vi bott i Hallsta och sen har det lite att göra med att Sandra jobbar nu i nov och dec. Hon jobbar oftast sent. Vill ju helst träna med henne..inge kul att träna själv! Men nu banne mig ska jag ta tag i det..känns så skönt att träna..spec ki-boxen...bli av med lite aggressioner;) Träna ikväll Sandra? ;)

Pratade nyss med sjukvårdsupplysningen..de ville att en läkare skulle titta på Lowas blåsor.så 15.45 fick vi en jourtid till Oxbackens VC..

Näää..skrivkramp snart..har uppdaterat "gamla" bloggen också.




lördag 5 december 2009

Lite bilder också..

Här kommer lite bilder från Lowas 3 årsdag i ondags!

Vart en tårta i sista minuten..



Lowa fick en HelloKitty Sparkcykel av morbror Emanuel
En digitalkamera av Mormor, Morfar och morbröderna Leonard och Christopher
Lite smått från oss
Födelsedagsbarnet
Sista ljuset va svårt att blåsa ut;)
Slänger in lite julpyntsbilder också..här är Lowas favvisar, Tomtefar och Snögubben
Nya julgardiner..som inte alls va så snygga som de såg ut att vara i butiken..men de duger. Ja..jag hatar våra tapeter;P men snart blir det grått, svart och vitt allting i vardagsrummet..me like!
Pepparkakshuset..och min Willow Tree samling;)
Lite julpynt vart det i hallen också...2 små tomtebarn..så söta så!
Och sista bilden, i köket. Också nya gardiner.. Nån som har tips på vilken färg vi ska ha i köket? Jag vill ha köksluckor i grått. Och sen vita väggar och en mörklila fondtapet.. men vi är inte helt överrens Johan och jag=P
Vart visst 2 av denna bild..men det bjuder jag på=P


Det va allt för idag..ska försöka blogga lite oftare..känner att jag inte haft ork eller tid till det på sista tiden..jag facebookar hellre;) Nu är det bara Linda S-B jag saknar på Fb..*blink*


Lowa är nu 3 år


Japp..vår stora tjej är nu 3 år!

Hon har hittills haft 2 kalas..och hon har fått nästan allt hon önskat sig..Hon har fått en Hello Kitty laptop, en mikrofon, pärlplattegrejer, kritor, block, tuschpennor, HelloKitty sparkcykel, barn digitalkamera, ett set med snövit och de sju dvärgarna (små dockor), spel, porslinsservis och en mamma mu bok. Ni kan ju ana hur glad och tacksam hon är över alla bra presenter..TACK!

Igår vart Lowa sjuk..ganska väntat..efter 3 dagar på dagis vart hon hängig och lite snorig..så hon fick vara hemma tor-fre..men igår kom febern..38.8 igårkväll. Så det va bara att ställa in dagens händelser...vi skulle haft Tindra och Rasmus här idag och inatt.. Jättetråkigt att det inte blev så..vi har verkligen sett fram emot det..Lowa vart jätteledsen när jag sa att de inte skulle komma. Tog ett bra tag att trösta henne och förklara att de kan också bli sjuka om de kommer hit. Lowa sa då att hon va frisk så de visst fick komma.. ja men du har ju feber sa jag. Ja 70 och 12 i feber sa hon då;)

Lowa satt i min famn i 3 timmar idag på fm..helt off va hon. Annars har vi mest myspyst idag, lyssnat på gamla godingar och barnvisor på youtube, ätit kycklingtacos och senare ska vi baka bullar. Johan jobbar i helgen. Imorron är vi hembjudna till Carro för julpyssel..men det blir att ställa in det också..känns inge kul alls..! Känns som antingen jag eller Lowa alltid blir sjuka när det är nåt kul som ska hända. =(

Måste visa Lowa dagisfoto också..


Visst är hon alldeles underbart söt?? ;)

Nää..dags att plocka undan lite i köket efter matlagningen och sen ska jag nog sussa en stund med lilla sjuklingen. Kommer kanske en dröse bilder senare idag..

Puss på er