torsdag 29 oktober 2009

Vetlanda

imorron åker jag och Lowa till Vetlanda..även bror Christopher och mina brorsbarn Johanna och Lucas ska med ner. Anledningen till att vi åker ner är pga att söta lilla systerbarnet Noah fyller 1 år..och det ska firas såklart;) Ska bli såå roligt att komma ner..saknar syrran & Noah jättemycket..tom Joppe saknar jag;)

Har semester imorron så vi kommer åka på morgonen..och sen kommer vi hem på söndag kväll. Johan ska stanna hemma och fixa resten i lägenheten och köra över all packning till sin morfars hus i Hallsta där vi ska bo i minst 1 månad.
Om det blir att tapetsera/måla om överallt som jag vill..om pengarna räcker till det mm..så kommer det iallafall bli svart och vitt i vardagsrummet, grått och mörklila i köket, vitt o rosa i Lowas rum (vi ska byta rum med henne), vitt och grönt eller brunt i sovrummet och vitt i hallen. Vilka tapetser och färger jag vill ha vet jag inte riktigt..har inte hunnit titta ut nåt än..men i huvudet vet jag hur jag vill ha det. Skåpsluckorna i köket ska även slipas och målas om. Om allt klaffar nu så blir det nästan som att flytta hem till ett helt nytt ställe=) Me like!

Kommer inte vara så aktiv varken här, era bloggar eller på Facebook under tiden vi bor i Hallsta..har inget internet där. Kommer surfa lite på rasterna på jobbet bara.

Idag fick vi hem papper om Lowas nya förskola. Avd Blå på Förskolan Emilia Väst! Ni anar inte hur glada vi är!! På måndag ska jag berätta för Lowas nuvarande personal att hon ska byta förskola...kommer nog bli lite sura miner där..
Men vad gör man inte för sina barn..de ska vara lyckliga och ha det så bra de bara kan.

Puss på er alla vänner och ovänner;P

onsdag 28 oktober 2009

Ny förskola

JIPPIE!! Den 10:e januari börjar Lowa på en ny förskola..en privat Förskola med mycket gott rykte! Varken Lowa eller vi trivs med den avdelningen hon går på nu så för drygt en månad sen så sökte jag ny plats på den här privata förskolan..de håller på att bygga ut och ska i januari ha in mer barn..och vi hade sån tur att Lowa fick en plats där. Känns sååå jävla bra! Lowa vart jätteglad när jag berättade det för henne. Så i detta nu är Johan och postar lappen om uppsägning av plats=)

Är det ju otroligt viktigt att man trivs med personal och allt..och det har vi inte varit sista 9-10 månaderna drygt..så nu hoppas vi på att Lowa kommer stormtrivas på nya stället och att jag och Johan känner oss nöjda!

Va bara det jag ville..;)

tisdag 27 oktober 2009

Osams med kameran

Vår kamera är helt knäpp..ofta blir det bara svart i rutan..och det går inte att fota..så himla tråkigt! Har haft kameran sen Lowa låg i magen och den har fotats mycket med..och har även fått utstå en hel del misshandel;P Så inte så konstigt att den håller på att lägga av nu!
Så i julklapp önskar jag mig en ny digitalkamera..en rosa;) Det du Johan..haha
Önskar mig också en sån där ny "plattång" som gör håret lockigt..minns inte vad den heter.
Hmm..jag som aldrig brukar önska mig saker annars men i år vill jag ha 2 saker..men lär ju knappast få nån av dom..eller? *blinkar till Johan* ;)

Hade migrän 2 gånger igår/inatt..så idag är jag hemma ocks¨å..men imorron ska jag tillbaka till Gullungarna! Har missat 2 barns födelsedagar..katastrof ju=/ Längtar verkligen efter de små busungarna nu!

Måste ner på stan idag och hämta ut kalasinbjudningskorten och byta lite kläder jag köpte till Lowa som hon sk ha på fotograferingen på måndag. De va för stora..trist..för i stl 92 finns klänningen säkert inte kvar i..fanns bara en kvar när jag köpte den. Annars blir det att köpa nåt från Lindex istället..de har sååå söta Bamsekläder där.
Blir att slå följe med Sandra..hon skulle också ner på stan idag så då kan vi gå tillsammans=) Trevligt! Tycker det är sååå roligt att vi fått så bra kontakt..vi har vl alltid haft bra kontakt men nu är den jättebra..träffas ofta och vi tränar ju ihop också.. Älskar min Sandra enormt mycket..hon är bäst!! Tack vännen för du finns!

Nää..fixa lunch nu..har vilat hela förmiddagen...allt för att få huvudvärken att släppa!!

Många kramar

måndag 26 oktober 2009

Måndag

Idag är jag hemma också..mår bättre idag men inte tillräckligt för att orka jobba. Men imorron hoppas jag på att jobba!
I lördags kom inte Johan hem förrens kl 21.30..jobbade från kl 7 på morgonen. I går kom han hem kl 18..lite bättre;P
Idag va det tänkt att jag skulle sova ut..eftersom jag sovit då dåligt/lite i helgen..men kl 6:30 va jag först upp en sväng för att ringa jobbet..pratade ett tag med Åsa och gick sen och la mig..han nog precis somna innan kl blev 7 och byggarbetarna satte igång att borra..i lägenheten vägg i vägg med oss...Hua vad det låter! Va bara att kliva upp..Johan sover än..han somannars är så lättväckt av ljud men han är nog helst slut sen helgen långa arbetspass. Lowa och jag skulle titta på barnprogram på tv:n..men vi hör ju knappt nåt..vill ju inte höja volymen för mycket heller.. Idag hoppas jag att jag kommer må bättre..och jag hoppas att de inte borrar hela dagen=/
Orkar inte skriva mer nu..ska glo lite på tapeter på nätet;)

lördag 24 oktober 2009

Mysig dag

Dagen började med att jag spenderade några timmar vid datorn..fixade 2 inbjudningskort till Lowas kalas. Ett kommer hon ha gemensamt med Johans kusin Lina som fyller 20. Vi kommer ju bo hela november i Hallsta...så den 28:e blir det kalas för Lidberg/Söderlund. Och den 12:e dec blir det kalas för Lowas kompisar. När min familj ska fira henne vet jag inte än..måste kolla med alla när de kan. Vi vet ju inte ens när vi flyttar hem igen..för får jag det som jag vill bor vi i Hallsta i typ 1 vecka efter stamrenoveringen är klar..för då kan vi tapetsera om i hall o vardagsrum och måla om i kök och båda sovrummen. kommer bli att flytta hem till en nästan ny lägenhet då ju;) Hmm..känns som jag skrivit detta innan? Hursomhelst...gjorde inbjudningskorten i Picasa 3..skitlätt och de vart så fina så...MEN..jag kan inte få dom därifrån! Hjälp mig! Jag högerklickar men det finns inget om att man kan spara bilderna nån annanstans! Nån datorkunnig som kan hjälpa mig?
Efter det gjorde jag och Lowa oss iordning för att bege oss ner på stan..åkte buss ner..som Lowa älskar. På stan åt vi på Mc Donalds, uträttade lite ärenden och gjorde lite små inköp..bla kläder till fotograferingen på Lowas dagis..om det nu blir av..vi bor i Hallsta då och vet inte vi ska göra..drygt för Johan o Lowa att ta bussen hit bara för det...få se hur vi löser det!
Va in på Zetterlunds..va tydligen nåt jubileum eller nåt där..så Lowa fick en ballongfjäril..och en ansiktsmålning...fjäril såklart...ROSA;) haha. Sen hem och laga mat och vänta på Johan..och som vi väntade..kl 21:30 kom han hem...snacka om mycket övertid. Han ska egentligen jobba 7-16. Va visst mycket strul.. Men hem kom han till slut iallafall..hungrig som en varg...stackarn! Och klockan 7 imorronbitti ska han jobba igen...hoppas han kommer hem tidigare än 21:30 imorron. Inatt ska man ställa tillbaka klockan..så han får iallafall en timmes sömn extra;)

Imorron hoppas vi på att Sandra och Tindra kan komma och pyssla..Lowa och jag tjuvstartade med pysslet igår..va jättekul och fint vart det!

Lowa skällde ut mig idag.. Mamma..sluta hosta nu..det låter illa. Det är faktiskt irriterande att lyssna på dig när du hostar. Sluta nu.. Och sen började hon asgarva!! Hihi...hon är ju för söt!

Lowa har varit så rolig idag..oftast när hon är trött så blir hon grällig och grinig..precis som jag..men ibland så blir hon fnittrig och galen..precis som jag..haha. Och idag va en fnitter och galen dag..shit va vi har garvat idag! Åt allt och ingenting! Ett tag räckte det med att vi tittade på varann så började vi skratta....hur mysigt som helst! Älskar min tös så enormt mycket!!!

Mår bättre idag..mest en enormt irriterande hosta..och hostmedicinen lindrar ju knappt. Det värker i hela bröstkorgen..ska nog ta en alvedon innan jag lägger mig.
Otrivin Comp är bland det bästa som finns..igår va jag supersnorig och körde med vanlig otrivin (nässpray) men det hjölper ju knappt..sen på kvällen kom Johan hem med en Otrivin Comp..och vips så är snuvan nästan som bortblåst..alltså man blir inte snorig igen på samma sätt alls....svårt att förklara..rena dunderkuren om du frågar mig;) Extra bra att den verkligen hjälper mot både nästäppa och rinnsnuva..!! Me love it!!

Nää..krypa ner brevid min äggpacketerare;) Natti natti

fredag 23 oktober 2009

Hatar att vara sjuk!!

Har känt att det varit på gång hela veckan..hostat, snörvlat och känt mig konstig i kroppen! Igår fick jag skippa avdelningsmötet för att åka hem och vila..i hopp om att kunna jobba idag..min tidiga dag..! Men icke..vid 22 fick jag lov att sms:a Sofie och be henne öppna på jobbet istället för mig! Hade feber också..38.1..har normalt sett bara 36.4.
Natten va hemsk..knappt sovit nåt.. Hostar massor..verkligen river i halsen och emellanåt smakat det blod..hmm..inte så bra va? Ingen feber idag iallafall...men rejält snorig är jag.
Trist som attans.. speciellt när Johan ska jobba hela helgen..lite svårt att vila upp sig då..har ju en sprallig tjej ju=)
Hoppas iallafall att jag frisknar till fort..ibland är jag bara genomförkyld nån dag och sen är det bra..så håll tummarna att det är så! Jag hoppas iallafall på att kunna ha pysseldag med Lowa i helgen..och förhoppningsvis vågar sig Sandra o barnen hit också;P Vad det blir för pyssel kan jag inte tala om..det ska bli blivande julklappar;)

Och på tal om andra Familjen Lidberg så ska de flytta till oss..eller ja inte hem till oss men till vårt område. Kommer bli kalasbra! Gångavstånd..jiha!! Senast 1 januari flyttar de till 4:an.. =)

Jo..nästa måndag börjar de stamrenovera vår lägenhet...Äntligen! Så i slutet på nästa vecka måste vi fly hemmet=p Vi kommer bo i Hallsta i 1 månad..i Johans morfars hus...han bor ju alltid hemma hos sin käresta;) Kommer bli så skönt att komma hem till ett helt nytt badrum och nytt grovkök! Hoppas även på att kunna tapetsera om och måla om resten av lägenheten direkt efter..och även slipa och måla om våra skåpsluckor! Vore toppen..då skulle det bli att flytta hem till en nästan helt ny lägenhet...hehe!
Typ hela lägenheten ska packas ihop och täckas med plast...kommer kännas som att vi ska flyttpacka.. hmm..har vi tillräckligt med lådor? jaja.. Johan får som vanligt ta det tyngsta lasset..Jag och Lowa och hennes kusiner Johanna och Lucas åker ner till Vetlanda p åtorsdagkväll eller fredag förmiddag..vi ska på Lowas minsta kusins 1 årsdag! Vi fick världens sötaste inbjudningskort idag;) eller ja..Lowa fick..det va adresserat till henne. Jag läste vad som stod på kuvertet och då säger Lowa: åå Mamma..vilken tur att moster skrev rätt gata..annars skulle nån annan fått min post! ;) Kan säga att det va riktigt spännande att få egen post;)

Nää..nu ska jag ta o lägga mig på soffan igen..är bra seg nu..måste vila upp mig! Vill må bra tills imorron eller åtminstone på söndag så vi kan ha vår pysseldag!!

Kram på er alla söta!!

söndag 18 oktober 2009

Min familj är bäst

Skrev ju i fredags om min kassa morgon..

Åkte till jobbet med gråten i halsen och allt kändes bara piss! Väl på jobbet efter jag fått prata av mig med bästa Åsa så kändes det bättre;)
MEN...strax före lunch ringer Johan och undrar om han och Lowa kan komma och hälsa på en stund..Lowa ville bla leka lite med barnen på mitt jobb. Så de kom lagom till lunch..och de hade köpt med en blombukett till mig! Höstig och superfin! Lowa hade valt den=) Lowa som räckte fram den till mig..jag kramade henne länge och frågade varför jag fick en blomma. -"För att vi älskar dig Mamma". Ja och sen va dagen räddad;) Jag vart så otroligt glad! Jag är lyckligt lottad som har en så fantastisk man och dotter! Älskar dom så otroligt mycket!!
Sen stannade de kvar och åt lunch och Lowa lekte lite med barnen. På vägen hem mötte jag upp Johan och Lowa på Ica Maxi...jag älskar ju tacos som ni vet..och det va det Johan hade planerat att köpa....så kvällen bestod av tacos, familjemys och 2 Johan Falk filmer!! Lovely!!
Igår lördag va bara jag och Lowa hemma mitt på dagen..vi hade så mysigt..och vi tog ett långt varmt skönt och välbehövligt skumbad;) Sen va det dags för mig att åka på galej;P Jessica hade inflyttningsfest..va väldigt trevligt! Mycket skratt och sång..dock ingen sång från mig=P God mat..tacos;) och 7 härliga tjejer..toppenkväll. Hade planerat att åka hem vid 21 tiden men kom inte hem förrens 00:30 ;) Tack Jessica!
Idag har vi inget inplanerat än..men finns mycket jag vill göra! Återstår att se vad som händer!

Nää..måste kolla alla bloggar och Facebook nu och sen busa med Lowa!

Kram på er

fredag 16 oktober 2009

Tråkigt

Har tappat blogglusten..har inget att skriva om..allt känns blä typ. Snålt med kommentarer..ja jag vet..är själv kass på kommentarer=P
Mycket att fundera på nu..vänta eller inte vänta? Influensaspruta eller inte?
Är sugen på att byta jobb också..vill utvecklas och göra nåt nyt..men jag vet att jag är för feg för att byta jobb och dessutom trivas jag för det mesta väldigt bra på jobbet...men vissa dagar..ja hua..då är man slut när man kommer hem!

Nää..dags att göra ig iordning inför jobbet..stänger idag..en fredag..och det regnar och jag har ont i huvudet och är lite snorig..ingen bra dag alltså=P Tror jag vaknade på fel sida av sängen..känner mig ledsen och arg idag...men varför? *grubblar*

Puss på er..och jag hoppas att Ni får en bra dag=)

lördag 10 oktober 2009

Lördag

Idag har jag och Lowa varit hemma hos Sandra, Tindra o Rasmus, barnen har lekt bra. Jag o sandra har mest babblat och pratat om vad vi skulle vilja jobba med istället för det vi gör nu..mycket intressant..då vi båda ville samma sak. Men tyvärr har ingen av oss erfarenhet eller kunskaper inom det.

Johan har jobbat över idag..vart lång dag för honom..från 7-18 idag. Hoppas det inte blir lika länge imorron. Han va helt slut när han kom hem..och hade träningsvärk i benet=P Nu ligger han på soffan och tittar på nån trist film..och Lowa har sovit sen strax innan 20. Snart sover nog Johan med;) Vad ska jag hitta på då? Rent spontant så skulle jag vilja göra mig iordning och dra ner på krogen och dansa och röja..haha Nädå..inte direkt..men skulle varit kul att gå ut och ta en god matbit och prata en massa med nån trevlig kompis;) Men det får jag spara tills om några veckor..då ska jag, Sandra och Yanira ut och äta och umgås och prata skit;) Ska bli himla skoj.
Ikväll blir det nog istället att titta på nån tjejfilm och äta godis..kunde inte låta bli att åka förbi nya godisbutiken på Erikslund..mmm..mycket gott fanns det. Men köpte faktiskt bara för 26 kr. Kasst med pengar denna månad..myyycket räkningaroch låg inkomst..sjukskrivning och vabb för både mig och Johan..så denna månad är inte så rolig.. Men nästa månad blir det bättre.. Skulle egentligen åkt och badat med FamLidberg imorron..men fick tacka nej..måste spara pengarna vi har kvar till mat. Hatar att inte ha gott om pengar. Lowa och jag får hitta på nåt annat kul istället.. Kostar egentligen inte mycket att åka och bada..men åker man dit så vill man ju gärna kunna köpa fika och glass också..och då är man genast uppe i över en hundring. Och just nu är varje hundring viktig. Så ja..det va dumt av mig att köpa godis..men hua vilket godissug jag hade..inte könnt ett sånt sug på länge. Va även sugen på broccoli..mm..knas jag vet. Skulle ha friterat broccoli idag hade jag tänkt..men hann inte så det vart vanlig kokt..men lite salt på. Och detta gjorde jag efter maten..satt alltså och åt bara en massa broccoli..helt sjukt..jag som egentligen inte ens äter grönsaker=P Har verkligen fastnat för broccoli sista tiden..
Imorron ska jag och Sandra träna ki-box igen...yeeeey..som jag har längtat. Hoppas bara Johan hinner hem till 17:00...annars är det kört.
Näää..trist inlägg idag..skriver nog mest för att fördriva tiden=P

Kram på er..och tack för alla era jättemånga kommentarer.. *ironi* ;P

fredag 9 oktober 2009



Hej!
Är hemma och vabbar idag med..håller hårt på 48 timmars regeln;)
Men det va (troligen) ingen magsjuka!

Bilderna ovan , ja de såg ni igår men dessa bilder är lite uppljusade..visst vart de fina? Beställde 20*30 cm förstoringar på dom igår..de ska få pryda väggarna hemma hos oss..troligen kommer de hamna i hallen eller i Lowas rum. De passar inte mot våra nuvarande beige/gula tapeter i vardagsrummet..men när vi gör om sen (ska bli svart och vitt) så ska de sitta där.
Frederica..sista bilden i förra inlägget tyckte ju du a finast..tycker vi med..MEN..tänderna såg så konstiga?!?? ut såg vi sen..så den valdes bort..syns för mycket på en förstoring.

Lowa är såååå otroligt go och snäll..jag är så enormt stolt över henne..min Ängel, min Skönhet, min Stolthet, min Kärlek! Jag kommer alltid göra allt jag kan för att skydda henne från allt ont och göra allt jag kan för att göra henne lycklig! Är hon lycklig så är jag lycklig;)

Känns att hösten är här..kallt och blåsigt ute..men solen lyser iallafall och gör oss glada.

Johan har börjat jobba nu..han ska jobba varannan helg på ett hönseri..han ska väl i princip packa ägg och se till så hönsen har det bra. Denna vecka är han där och lär upp sig..hittills tycker han det är kul och hans trivs bra. Men ack va trött han är när han kommer hem..hehe

Saknar min syster så hemskt mycket..antagligen för att det inte blev att ses när vi egentligen skulle ha gjort det.. men snart så.. Söta lilla Noah fyller ju snart 1 år..shit va tiden går fort!

Saknar Johanna också.. som alltid! Måste ta och åka till henne och ge henne en stoor KRAM och visa min tacksamhet för allt hon gjort för oss sista tiden..så enormt fint gjort av henne..ja en del vet vad jag pratar om. Tack Johanna! Och Tack alla andra som har hjälpt oss att snart kunna göra ett nytt försök.. TACK!! Ni anar inte hur tacksamma och glada vi är.

*skulle ha varit mer än halvtid nu* ;(

Imorron ska vi träffa Sandra, Tindra och Rasmus..blir nog lek i skogen och äta picnic. Vill träffa Carro med familj i helgen också..och mammsen, pappsen och mina fantastiska bröder, och Mona.. och ja..finns många fler jag skulle vilja träffa i helgen. Få se hur det blir..

Nu ska jag leka med Lowa...

Ha det gott allihop!



torsdag 8 oktober 2009

Vabbar idag


Igår kväll klagade Lowa på att hon mådde illa...hon ställde sig vid toan och hulkade och hulkade..kändes så oäkta på nåt sätt..som att hon hade sett nån göra så. Frågade och nån hade kräkts på dagis men det hade ingen sa hon. Hmm.. efter en del hulkande så kom en liten spya =/ Men efter det har hon ätit och fått behålla maten...men hon fortsätter klaga på illamående. Hon har sovit bra inatt men vaknade redan 6.45 och det första hon säger är: "Mamma..jag behöver kräkas, jag mår så illa". Ställer henne vid spyhinken men inget kommer..och har inte gjort sen dess heller. Men idag är vi hemma..ifall det är magsjuka på gång. Va bara att ringa jobbet och sa att jag blir hemma..känns surt..vi får ju inte ta in vikarier..så det är så sårbart att vara hemma. Man vill ju inte att ens kollegor ska få jobba häcken av sig för att man är borta..men men.. Johan är och jobbar denna vecka så jag har inget val än att vara hemma. I helgen är det hans första jobbarhelg..så nu får Lowa och jag 4 dagar för oss själva...känns både härligt och lite skrämmande..kommer sakna Johan jättemycket om dagarna!

Tyckte det va dags för en massa "nya" bilder. Börjar med bilder från förra helgen..då kusin Tindra sov över.

Myspys i soffan



Lite badande


Måla är ett måste

Likaså utelek


Gungar höögt!

och mamma blir orolig;)

Ses så stor jag är..


Hittade en koja inne i skogen..här lekte tjejerna i 2 timmar..de hade jättekul.

lagar mat


De här bilderna togs igår..Lowa ville själv bli fotad, med sina fina "fjärils kläder" ;) Lowa är en riktig spexartjej emellanåt;) Mammas tokfia! Nån av de här bilderna kommer nog att hamna som en förstoring på väggen..tycker de vart så bra!



Det va alla bilder för idag.. kommer nog fota en del idag så håll utkik här imorron.

Kram på er alla goa vänner!

söndag 4 oktober 2009

Ullared

Igår åkte jag till ullared..med bror Emanuel, kompis Marie och hennes svärmor. Jättekul shopping!
Åkte dit mest för att köpa overall till Lowa..men den enda som fanns i hennes stl va inte fin..så jag kom hem utan overall=( Men hittade fleecefodrat regnställ, mössa, vantar,, strumpor, strumpbyxor, t-shirt, klänning och en heldel grejer/leksaker hon ska få när hon fyller 3 år i dec. Mycket nöjd med mina inköp. Vart lite till mig med..träningstights, 2 linnen, en skjorta och en BH. Sen vart det en heldel "kraffs" som tex fryspåsar, folie, tandkräm, tandborstar o myyycket mer.

När jag va där ringde jag Johan och berättade att det inte fanns nån overall där..då va han och Lowa med farmor o farfar i TunaPark..och de hittade en Didriksson overall från fjolåret för halva priset!! =) En grön med rosa detaljer..jättefin. MEN...den blev antagligen stulen. För när de kom hem va overallen borta..!! Johan ringde TunaPark men ingen hade lämnat in den..ska ringa idag igen när de öppnat. Ska även tala om att kvittot låg i påsen så kan personalen på affären kalla på vakt om nån försöker lämna tillbaka den för att tjäna pengar.
Känns sååå surt! Och Lowa är såklart jätteledsen!

Sandra och jag har ju börjat träna på Friskis..skitkul verkligen. I torsdags va vi på Ki-Box..och det va bland det roligaste jag gjort..vi skrattade massor! Men vi kämpade på och gav järnet..iallafall för det mesta;) Längtar till på torsdag när vi kan köra nästa pass.

Nu ska jag njuta av en lugn och stillsam söndag. Blir väl ev att åka till TunaPark för att antingen hämta en forhoppningsvis inlämnad overall eller för att köpa en ny..om det finns nån kvar!

Nu ska jag och Lowa äta frukost...och sen titta på film och softa;) Skulle gissa på att hon vill se Ronja..igen;)

Kram på er