onsdag 30 september 2009

Friskis & Svettis

Igår började jag och Sandra på friskis & svettis...jäklar va kul det va..vi kommer in som två riktiga nybörjare..fnissiga och pinsamma..till allmän beskådning;) Vo kom av oss hela tiden i början..fick små skrattattacker hela tiden..gick inte titta så mycket på Sandra för då vart det värre..hehe. Vid ett tillfälle hamnade jag (efter man hade sprungit runt) mitt där de filmade..och helt plötsligt kom jag på det..och tror ni det gick att koncentrera sig då? haha..shit va jag kom av mig. Tur att det som filmades inte ska användas till annat än utbildningssyfte..och fokus ligger ju på ledaren.
Ingen träningsvärk idag..pust! kanske blir ett till pass idag?!

Ska bli kul att börja på familjegympa med tjejerna också..tror det kommer passa både Lowa och Tindra alldeles utmärkt!

Nää..hinner inte skriva mer..vart avbruten av Johan och Lowa som vaknade.. Nu ska jag till jobbet..skogsdag idag och barnen kommer vara sååå stolta..de får ta med egen matsäck idag;)

Kram på er!

lördag 26 september 2009

Tjingeling!

Igår fredag så åkte jag och Lowa till skopunkten med mormor och morbror Leonard. Behövde lågskor/gympaskor och höststövlar till mig och höstkängor till Lowa! Trodde inte att jag skulle hitta allt där men ville chansa pga deras bra ta 3 betala för 2 system;) Hittade både bra och snygga kängor till Lowa..hon är jättenöjd! de kostade 249:- Till mig hittade jag ganska snabbt ett par stövlar..skitsnygga och såå sköna. Men såg att de kostade 699:-..lite väl dyrt för vår ekonomi. Men sen hittade jag ett par svarta snygga gympaskor på rean..kostade endast 99:-..så jag beslöt mig för att ta de där stövlarna iallafall. Dessutom va det 10% rabatt igår om man gick med i nån skoklubb.
Så jag betalade totalt 853:- för alla 3 paren!! Ganska bra pris tycker jag..spec då vi båda är supernöjda;)
När vi va där kom Kusin Tindra och Farbror Ronnie in..vart bestämt att Tindra skulle sova hos oss=) Så de åkte hem och packade lite medans vi följde med och letade tröja till morbror Leonard. han fick också nya skor..så han va så fin igår så..nya jeans, ny tröja och nya skor;) Lilla Fjortisen;P

Sen mötte vi upp Tindra och Ronnie på willys..va tvungen att handla lite..sen åkte vi hem och åt tacos;) Och tjejerna tittade lite på film och busade. Allt vart så sent..kom inte hemm förrens strax före 20..men kl 21:30 somnade tjejerna sött..de sov skavfötterns;) Natten har gått bra..båda tjejerna hamnade såklart mellan mig och Johan fram mot småtimmarna..;) mysigt värre.
de sov till 7:30...men Lowa är dötrött...hon sover ju annars i 12 timmar..så hon är lite trött nu=P
Har nyss ätit frukost och nu leker de så fint på Lowas rum!
kl 10 ska jag iväg på barnklädesloppis..då ska Johan till lekparken med tjejerna och busa.

näää..nu ropar töserna och vill spela spel med mig..

Kram på er

torsdag 24 september 2009

Skattjakt

I dag när jag och Lowa kom hem så möttes vi av en skattkarta som satt fast på dörren..så vi följde skattkartan som ledde till ena garderoben..Lowa öppnar och hittar ett stort paket...som inne höll en dansmatta och ett Xbox dansspel. Han hade hittat det på blocket...150 kr för allt. Värsta fyndet! Jag har läääänge velat ha en dansmatta men de är ju så dyra om man köper dom nya...
Jag är såå glad..nu ska Lowa och jag dansa för fullt titt som tätt;)

Va bara det jag ville berätta just nu.. ;P

onsdag 23 september 2009

Mysig dag

Idag slutade jag redan kl 14..så skönt så.
Lowa har haft en kompis här idag..vi tog med oss picnic och gick till lekparken..va supermysigt! Tjejerna har busat, lekt och stojat.. ;) Vid 18 tiden åkte tjejen hem och då kom lillebror Emanuel hit för att berätta goda nyheter..han har fått jobb (där han har sommarjobbat) så nu är han ansvarit över en körning (köra ut apoteksvaror i hela v-ås) så nu har han 75% jobb plus att han får hoppa in och jobba extra om nån är sjuk. Jag är såååå glad för hans skull!! Hoppas han får tag i en lägenhet snart också;) Gärna nära oss..hehe

Imorron har vi stängningsdag på jobbet..blir nog ganska kul..bla vattengympa och afrogympa står på schemat..tillsammans med lite annat..mindre roliga grejer=P

På fredag ska jag träffa Mona..vi ska ta en fika på stan..
I helgen är det klädbytardagar
På måndag ska jag på ett möte på Lowas förskola
På tisdag ska jag och Lowa hem till Yanira och hennes son Isak

Och nästa helg ska jag och Lowa (ev Johan) följa med mamma ner till småland för att gå på min "mosters" 40-årskalas. Då ska jag myyyysa med syster yster o hennes familj. Allra mest ska jag mysa med lilla Noah.

Hmm..ja nu fick ni lite förhandsinfo..;P

Ta hand om er!

måndag 21 september 2009

Yes

Idag mår jag bättre..känner mig inte matt i kroppen längre..är bara lite snorig och har ont i halsen. Trodde inte jag skulle må så här bra idag. Har redan ringt jobbet och sagt att jag kommer imorron.
Har inte varit utomhus sen i torsdags kväll...så idag ska jag o Lowa ge oss ut på en cykeltur!
Ska bli skönt att få lite frisk luft.. synd att inte vädret är lika fint som det varit i helgen=/
Nähä..in i duschen kanske.. Sminka mig lite och klä på mig annat än pyjamas...ååå va skönt!


Tror det bara är 3-4 pers som har kommenterat i här inne..men det borde väl vara fler som hittat hit? Ge er tillkänna;)

söndag 20 september 2009

Underbar förmiddag

Idag har jag och Lowa haft en underbar förmiddag...myst, busar och bakat bullar.
Här kommer lite bilder på när Lowa bakar...helt själv!! så duktig så!

Skriver lite kommentarer som Lowa sa..

-"åååå..den känns härlig mamma"
-"se vad jag har lärt mig..jag kan rulla själv"

-"visst ska man ha mycket kanel?"
-"JAG KAN SJÄLV MAMMA...TITTA!"
-"Jag kan ju kniva själv eller hur mamma? "
-" vad roligt det va" Och det färdiga resultatet...;)
Dock vart Lowas bullar brända...ooops! Inte van vid denna ugn än.


Under tiden vi bakade så kom huvudvärken och mattheten/värken tillbaka..känner mig sämre igen..blir definitivt att vara hemma imorron..om jag inte ens kan baka bullar utan att känna mig rejält sämre så klarar jag heller inte av att jobba.

Nää..slänga mig på soffan en stund..

*poff*

Söndag

Idag mår jag bättre..har mest ont i halsen och är lite matt i kroppen.
Är bra sugen på att åka på Marias barnklädesparty...men det törs jag nog inte..vill inte riskera att smitta nån.
Men idag ska jag iallafall ta mig ut..underbart väder idag så idag SKA jag ta en skogspromenad/leta svamp. Har verkligen fastnat för att gå i skogen och leta svamp..så otroligt rogiavnde..och oftast vacker natur att titta på. Trevligt sällskap är heller inte helt fel ;) Gå i skogen med nån idag kan iallafall inte skada nån..smittas ju inte på samma sätt utomhus. Ska nog ta o ringa runt lite om en stund..när alla vaknat!
Får nog bli att Lowa följer med mig till skogen..för Johan och Janne ska åka och slänga massa skräp o så idag. Så riktigt lugnt blir det ju inte..;P

Fortsätter jag friskna till i denna takt så blir det att jobba imorron=) Älskar faktiskt mitt jobb och mina goa kollegor o barnen är så härliga..för det mesta;P haha. Mycket trots o gnäll nu..men det hö ju till åldern. Och varje ålder har ju sin tjusning... =)

Nää..myspysa med min underbara dotter nu. Hon är såååå otroligt go o snäll..för att inte tala om KLOK! Hennes trots o gnällperiod verkar vara som bortblåst..sååå skönt så;) Visst kan vi vara osams o så..men inte alls som förrut.

Hepp..svara på lite mail nu..

Kram på er

lördag 19 september 2009

Tips

Såg för nån vecka sen ett tips om denna blogg...och jag har fastnat..så kika in du också..läs alla hennes inlägg så ni hänger med.. Mycket gripande!

http://tantebba.blogspot.com/

Vill gärna ha tips från er på bloggar jag kan läsa..såna där lite speciella som sätter sig fast i hjärtat..

Urk

jag säger det igen..hatar att vara sjuk. Halsen är nog värst... kan knappt svälja. Förkylningen känns bättre..men det är ju bara tack vare nässprayen och alvedon. Känner mig helt slut..är matt och öm i hela kroppen. Febern däremot är borta..konstigt nog! Så himla typiskt att bli sjuk nu..
Önskar jag va frisk..då skulle jag vara i skogen med familjen nu och lekt, busat och haft picnic. Hoppas på fint väder nästa helg.

..hmmm..lägger mig på soffan och fortsätter tycka synd om mig själv;P

fredag 18 september 2009

Blää

Hatar att vara sjuk..

*Tycker lite synd om mig själv faktiskt* ;P

Sjuk..

Less jag blir!!

Har varit hemma mån-ons denna vecka pga min nacke. Va och jobbade igår..hann knappt dit inna jag började nysa som fan. Snorig och hängig hela dagen..men va bara att jobba på..hade även Föräldramöte på kvällen. Kom hem och kände mig hyffsat ok..somnade vid 22..men har sen dess vaknat säkert 50 gånger av nysningar och hostningar. Vid 02 gick jag upp...mår så dåligt så jag kan inte ligga ner..får panik av att vara så snorig. Måste ha luft..hatar denna panikkänsla..men nu vet jag iallafall att det beror på att jag har lindrig astma. Kan inte sova med öppen mun när jag är förkyld..känns som jag kvävs då. Feber har jag fått också..inte mycket men tillräckligt iallafall..ligger på 38.2. Har ju bara 36.4 i vanliga fall så. Så det blir tyvärr att ringa och sjukanmäla mig imorronbitt igen..SUCK! Hoppas bara att det inte är svininfluensan..tydligen en del som har det i Tillberga nu. Men jag tror inte det är det..men lite nojjig blir man ju! =P

Nää..slut på svammlet..måste försöka sova lite.

Natti natti

tisdag 15 september 2009

Myspys

Idag vart det en sväng till lekparken på vägen hem från dagis..tog med lite fika också så vi hade lite picnic..mycket uppskattat av Lowa;) Underbart väder..ville vara ute i en evighet..om det inte ore för huvudvärken..inte så lyckat att vara ute i solen med huvudvärk...och inga solglasögon=/
Bjuder iallafall på lite bilder från idag

Ännu en dag...


..med värk i nacke och huvud! Kommer vara hemma imorron också men på torsdag SKA jag jobba..!!

Idag vart det en bild på Lowa som sitter i diskhon och "diskar"..detta va väl för 7-8 månader sen..men det är än idag en favvosyssla..men numer så står hon på en pall och diskar..men lika blöt blir hon för det;) Får väl snart en vattenskada i köket..hehe

Lämnade Lowa på dagis idag..och hon visade stolt att hon kan cykla på dagiscyklarna..den hon har hemma kan hon inte riktigt trampa runt med än..hon e ju så liten..hon blir nog en mini-me hon. Jag va kort o liten ända till i 8.an ungefär..då växte jag på längden en heldel..men tyvärr inte på bredden. Jag är nu 170,5 cm..;) haha. Men jag va alltid minst i klassen..iallafall till 5:an då Sandra började..då va vi lika små. Ska gå och väga och mäta Lowa på bvc imorron på deras drop-in. Har mätt henne hemma..91,5 cm..och har varit det ända sen i mars typ. Tror hon väger ca 13.8-14 kg. Så hon är ju inte mager precis..hon har lite babyhull kvar;) Konstigt nog..så lite som hon äter.
Men vad jag svammlar..=P

Drömde hel sjuka drömmar inatt....vaknade alldeles kallsvettig flera gånger..

Önskar min nacke va bra idag..är så vackert väder och jag vill ut och plocka svamp...men kanske inte det bästa att göra när man är hemma från jobbet. Men frisk luft och avkopplande miljö gör susen för huvudvärken iallafall.

Är så sugen på att flytta..ett helt nytt ställe vi pratar om nu..alltså inte nytt så..men inget ställe vi tidigare pratat om. Men vi får se..verkar vara svårt att få tag på lägenhet där..vill helst ha en 4:a..så man får plats med en ev tillökning;)
Ska höra oss för lite..kanske går att få tag i nån privat hyresvärd..men tror det bara finns en där..och där vill jag inte bo.
Funderar mycket på förskola för Lowanu..hon verkar inte trivas 100%..och idag fick jag veta att de inte kommer komma igång med grupper eller likande förrens efter jul pga personalbyte?!? låter skumt men men.. Så frilek ute varje fm fram till dess..hmm..känns inte så bra. Lowa vill och behöver mer utmaningar. Men om vi flyttar ganska snart så blir det ju ny förskola då;) Men det kan ju dröja innan en flytt blir av..och om jag känner oss rätt så hinner vi säkert ångra oss innan vi får tag i nån lgh. =P

Måste börja träna..min nacke och mina axlar o rygg är i stort behov av träning/muskler...så sa läkaren iallafall=P Annars kommer jag få mycket problem när jag blir äldre! Har funderat att börja på Friskis&Svettis länge..kanske dags att börja nu då;) Nån som vill träna med mig? På såna där hopp & skutta program;)

nää..nu ska jag vila innan det är dags att laga lunch och hämta tösen min! Kul att hon ville till dagis idag..hon har varit borta så mycket undersommaren..va väl ledig i 9-10 veckor..känns som hon tappat gemenskapen lite.

Ha en bra dag allihop!

Kramkram

måndag 14 september 2009

Min ÄlsklingsSkrutt


Hej!
Välkommen till min nya blogg..som kommer handla om allt möjligt. Kommer ha kvar min gamla blogg där jag skriver om mer känsliga, personliga saker.

Lowa sitter och äter yoghurt och jag kom att tänka på denna bild..så den får äran att pryda första blogg inlägget;)

Jag är hemma och är sjuk idag..inflammation i nacken..som i sin tur lett till världens skallevärk!

Har nyss degat med Lowa..fick göra en ny play do deg..rosa såklart=P
Så nu sitter hon sysselsatt ett tag så jag passar på att sitta vad datorn lite..;) Ska snart ut o busa i lekparken.

Kram på er alla nya o gamla läsare