torsdag 29 april 2010

Nu är det nära..

Idag va vi i huset och städade av lite..bara det värsta. Kommer få skura golvet rejält sen..massa småprickar med färg överallt =/ Jaja..skulle ändå skuras ordentligt.
Minns inte om jag skrivit om allt strul med färgerna och målningen? Hursomhelst..alla färger vart fel..så målaren fick måla om en heldel. Den ljuslila som vart i Lowas pysselrum fick vara kvar..en duger bra. Men toan nere och vardagsrummet fick han måla om. Och färgerna o Lowas och i vårt sovrum va alldeles för mörka, så de är också åtgärdade.
Hall, allrum, vardagsrum=vitt..en mild vit
Lowas pysselrum= Ljuslila
Lowas sov/lekrum= Ljusrosa
Toan nere= ljusgrå/beige
Toan uppe= Cremevit
Kök= Grönt och vitt
Vårt sovrum= ljusgrått

Vart himla bra..vi är kanonnöjda! Men inredningen..gaaah. Vi tycker helt olika redan efter att ha "bestämt" var sofforna ska stå=/ Men men ;P

Imorron blir det att packa det sista..som iof är ganska mycket.. Lowa ska sova hos Ronnie, Sandra o kidsen..skönt för både henne och oss. Inge kul för henne att vara här när allt är packat.. och skönt för oss att få packa i lugn o ro.
På lördag går flyttlasset!!
På måndag börjar Lowa på avdelningen brevid min=) Kommer bli kanon.. men hon ska bara gå där till i aug..då börjar hon i Romfartuna.. jag är så glad att hon fick en plats där!
Imorron är Lowas sista dag på nuvarande förskolan..hon har bestämt att hon ska bjuda på HelloKitty glassar;) och fröknarna får en liten ask med choklad var.

Kommer inte blogga på ett tag nu skulle jag tro..kommer inte ha nå internet i början..vet ännu inte vilket sort internetgrejs vi ska ha.. väntar på en offert från telia ang nå som är lite bättre än de mobila bredbanden vi annars kan ha där ute. Eller nåt..fattar inte mycket av det där...Johan sköter den biten =P
Tv kommer vi heller inte att ha i början..men det blir nog fixat ganska snart.. Ska upp nån satellit o kopplas nåt i huset..eller nåt=P

Jag känner mig sååå hemma i huset..känns som det är menat för oss. Och ni anar inte hur skönt det va att kunna/våga släppa ut Lowa själv. Idag va hon ute o lekte en heldel själv..hon kom in lite då o då o gav oss blommor;)

Vilken underbar sommar vi har framför oss!! Ja förrutom att det bara blir 3 veckor semester..men men..så blir det när det blir 2 inskolningar..dels nästa vecka..men den blir visseligen 2-3 dagar bara..och se 1 vecka i augusti på nya förskolan. Får försöka njuta av de veckorna lite extra mycket.

Jag längtar tills vi fått iordning allt huset..det ska bli så skönt..och förhoppningsvis blir det precis så fint som jag har ordnat det i mitt huvud;)

Nää..nu måste jag försöka sova.. Natti natti

måndag 26 april 2010

Suck, stånk o stön

Åkte på en dundermigrän igår.. Fick ont i huvudet vid 11..men kändes som vanlig huvudvärk så jag tog en Pronaxen. (borde ha fattat att det va migrän på gång eftersom det va 2.a mensdagen..men men) Vid 12 åkte jag o lämna Lowa hos sin farmor & farfar..inge kul för henne att vara hemma med mig o packa. På vägen hem inser jag att det är migrän på gång..åker förbi Burger King o köper med mig mat hem.. Äter och lägger mig o vila..15 min senare får jag en rejäl kräkattack.. Huvudet känns som det ska sprängas och jag känner mig svimfärdig. Har nog bara varit så dålig i migrän 1 gång innan o det va när Lowa va liten o fortfarande ammades. Då va det nära att de fick hämta mig i ambulans. Jag hatar att vara hemma själv när jag har migrän..men det va iallafall tur att Lowa inte va hemma..vill ju inte skrämma henne. Va bra sugen på att ringa hem Johan men jag gjorde inte det. Efter några timmar släpper illamåendet o jag känner mig piggare..så jag åkte på Tindras kalas..Lowa hade åkt dit med farmor o farfar. Kom 1.5 timme efter de andra..men bättre sent än aldrig. Kände mig som en zombie där. Sen hem o laga mat o fixa lite.. Huvudvärk som fan. Lägger mig på soffan med Lowa..då känns det värre igen. Sen har natten bestått av mycket lite sömn och lite spring på toan..hatar migrän med illamående. Så idag är jag hemma...har "bara" väldigt ont i huvudet nu. Imorron blir det jobb igen.
Allt detta leder till att jag kommer efter ännu mer i packning o sånt som ska fixas...=( Tror jag får klona mig om jag ska hinna allt. Verkar iallafall som Johan blir ledig imorron iallafall..så skönt så..han är effektiv;) Han får ta o fixa allt i förrådet..och åka till återbruket.

Idag ska jag försöka putsa fönstrena...om huvudvärken släpper i vettig tid.

Valde att ha Lowa hemma idag..som alltid när jag är sjuk. Men har insett att det va ganska dumt..hennes leksaker är nedpackade..eftersom hon sällan leker på sitt rum iallafall. Hon har pyssel o målargrejer kvar men nu duger inte dom såklart..bara för att..! Hon vill leka o busa o pyssla med mig men jag orkar inte.. Fan..skulle lämnat henne på dagis i några timmar iallafall så jag fått lite mer lugn o ro.

Måste göra oss iordning och traska till affären också...måste handla hem lite mat. Suck. Kanske ska försöka fixa mat av det vi har hemma istället..

Nää.. inge mer dator på ett tag..måste vila skallen

lördag 24 april 2010

Måste skriva av mig igen..

GRÅTER!!! Jag gråter.. Sitter och lyssnar på gamla favoritlåtar..och tårarna sprutar! Tänker på sååå många händelser, minnen...
I den här lägenheten va jag gravid, Lowa föddes o har upplevt sina 3.5 första år..det finns sååå många minnen...som jag nu packar ner.. och kommer packa upp i huset..starten på resten av våra liv. Det är inte normalt att packa ner ett litet barnförkläde och gråta o tänka på alla mysiga stunder vi haft när vi bakat..jag e knas..jag vet=P
Jag är så tacksam för mitt liv..jag är lycklig, har en fantastisk man och en underbar dotter.. Älskar dom mest av allt!
Ni som känner mig väl vet att jag är en känslig person..på gott och ont. Och idag är en känslodag..också på gott och ont. Tänker på alla glada, underbara fina minnen...och på alla jobbiga, tråkiga minnen också såklart..så jag gråter av glädje och av sorg.. Tror det senaste syskonförsöket/missfallet kommer över mig nu..det har bara gått en månad..men jag har ännu inte gråtit ut..har tryckt undan känslan, tänkt på annat positivt istället.. Men självklart kommer känslor alltid ikapp.. Depp depp depp..jag vet..nu får jag rycka upp mig! Önskar just nu att jag inte va så känslosam...

Har iallafall packat alla kartonger vi hade hemma..måste åka o hämta fler ikväll. Allt vi inte kommer behöve i köket är packat, samma med hallen o garderoben där. Ikväll tänkte jag packa alla kläder vi inte kommer använda. Imorron blir det Lowas leksaker..hon får nöja sig med sina pusselgrejjer..alltid det hon leker med iallafall. Ska även packa badrumsgrejerna då. Resten blir i veckan... justja..ska tvätta alla fönster också..blää.

Hopp in i duschen o sen iväg på kalas...

Kommit till insikt..

Ja kommit till insikt har jag gjort.. Ang packningen o flytten.
I min lilla värld i mitt lilla huvud så har jag organiserat ALLT. Verkligen planerat allt i minsta detalj..hur jag ska packa, vad i vilken låda, vad som ska packa, vad som ska säljas/bortskänkas, hur jag ska märka lådorna..ja allt. Det skulle bara vara att flytta kartongerna till huset och sen plocka upp utan att behöva leta efter grejer eller känna att det är oorganiserat! MEN..hur har det blivit...jo jag har knappt packat nåt. Allt är oorganiserat och jag har noll lust att packa..det blev övermäktigt! Så jag har tyvärr skjutit på det..och nu är det 1 vecka kvar och nästan inget är packat! =( Blir så trött..
Johan jobbar nästan jämt känns det som..så han gör inte så mycket heller.. så tråkigt att han jobbar i helgen..annars skulle det blivit mer gjort. Ska dessutom på 1 kalas idag och 1 kalas imorron...så ja..det försvinner ju lite tid..och att jag sitter och bloggar nu är så kasst=P Borde packa istället..men nu ska jag sätta fart.. Ska åka och hämta fler kartonger i helgen också..
Och det ska ju städas i huset också innan vi kan flytta in..för nu har det ju varit en gubbe där och spacklas, slipat och målat. Dessutom har huset stått tomt sen i december så ja..allt ska städas där innan vi flyttar in.. vet inte när målaren är klar där..ska nog åka förbi o kika idag. Johan ska jobba över mån-ons..kommer nog inte komma hem förrens kl 20 skulle jag tro. På torsdag slutar jag tidigt så då blir det nog att städa huset..och på fredag stänger jag 17.30 på jobbet..jippie..vi kommer få väldigt stressigt! Sen ska ju lägenheten städas ur också...suck!!
Sorry att jag öser ur mig..men det behövs nog!
Hinna träffa kompisar/släkt finns inte tid för..men vi får ju träffa en del på kalasen iallafall;)

Nää..packa va det ja.. ;)

tisdag 13 april 2010

Bilder från dagens utevistelse..


Vår underbara lilla Lowa..


Jaha..spexar igen..Bodybuildare kanske? ;)

Skjuter "Snurran"

Högt, högt..

och långt, långt..

Va..får man inte stå på bordet?

Mammas lilla Snorvalp;)

Skjuter igen..

Jobbigt att springa o hämta snurran hela tiden

Vårtecken.. fanns massa blåsippor i skogsdungen

Fundersam liten tjej

och så en hostattack..

Massa hostande vart det när hon va ute..sen va hon helt slut..feber o snorig. Inge mer löst bajs iallafall..inte än..
Efter utevistelsen på ca 1.5 timme gick vi in o lagade korvsoppa...smaskens! Perfekt magsjukemat;) Och kl 18:30 kom äntligen Johan hem..och nu är han iväg o handla 100 liter mjölk..japp ni läste rätt..100 liter. Inte till oss men till jobbet..de blandar tydligen hönsens vatten med mjölk när hönsen ska vaccineras..fråga mig inte varför..

Fick precis meddelande om en ny blogg..;) Tack syster;) Ska genast in o kika



Ha..2 inlägg på samma dag..det ni;)

Vab idag med

Tänkte visa er lite bilder från vår promenad igår..

Lite cyklande..det är dags för cykel med stödhjul nu..


Man blir glad av solen ;)

Men usch va trist att bli fotad.. =P

Gammal jag börjar se ut..och alla rynkor syns när man kisar i solen..

Självklart är en glass o solen ett måste

Min sötnos..som inte alls vill titta mot solen

Igår hade jag möte på jobbet 17:30..Johan mötte upp mig och Lowa utanför jobbet, bytte bil o Lowa följde med Johan hem. Precis innan vi åkte till Tillberga fick vi veta att Ronnie åkt på magsjukan =( I bilen på väg dit klagar Lowa på illamående o magont.. Trodde först att det bara va åksjuka. Men imorse bajsade hon löst o har ont i magen. På vägen hem från jobbet 19:30 så började jag må illa..tänkte att det va nog pga att jag inte ätit ordentlig mat på hela dagen..bara små ätit mackor o frukt. Så jag köpte en hamburgare på McDonalds och åt i bilen. När jag kommer hem hade illamåendet släpp..men kom tillbaka efter 15 min..ytterligare 15 min senare så kräks jag =( Bara 1 gång..kass i magen idag dock. Lowa är dessutom snorig, hängig, gnällig och har fått feber! Så nu ör det sjukstuga här hemma igen! Känns som jag inte gjort annat än vabbat sista tiden..men men..så är livet som småbarnsförälder. Johan har ju provanställning så jag kommer vabba varje gång tills han fått fast jobb. Tror Lowa åkt på mycket nu mest pga att hon börjat gå heltid..hon va ju ledig så mycket innan..och dessutom är det mycket sjukdomar som går nu. Johan började jobba 8 mars..och detta är 3:e gången jag vabbar sen dess..det är illa!
Och den 3.e maj börjar Lowa på en ny förskola..med nya baciller...Hua..hur ska detta gå!?!

I eftermiddag ska jag & Lowa trots sjukdomar gå ut en stund o få frisk luft o äta mellis ute...! Så det så ;)

Svårt det här med att packa..det är så mycket man inte kan packa förrens sista dagarna innan flytten.. Ska iallafall försöka packa några lådor idag..lite i vardagsrummet går att packa ner och lite smått o gott i tvättstugan..

Nää..nu ska jag o Lowa myspys i soffan o glo på film..!!

Kram på er

måndag 12 april 2010

Vabbar idag

Just nu poppar jag Lady Gaga på hög volym;) Har bestämt mig för att passa på o städa/packa idag när Lowa ändå är så hängig..hon sitter mest o ritar eller tittar på film. Hon har hosta o är hängig..trodde hon skulle få feber men hon har hittills klarat sig..*peppar peppar*
Så iallafall idag är vi hemma o tar det lugn..tror inte hon orkar med dagis imorron men vi får se. Hon går ju faktisk 9.5 timme på dagis nuförtiden. Önskar jag kunde gå ner lite i tid..men jag antar jag får mindre i föräldrapenning sen när det är dags,..och det vill jag inte. Nån som vet? Ska väl ta o kolla upp det.. skulle vilja jobba helst 6 timmar men det blir nog 7 om jag går ner.. Vill alltså bara ta ut tjänstledigt 1 timme om dagen men det ska ff ska 100 % tjänst på pappret. Lowa ska börja på avdelningen Lingonet i Skultuna den 3:e. Jag kommer inte kunna öppna på mitt jobb..men det ordnar sig..får byta mina öppningar med kollegorna.

Nu är det bra 3 veckor kvar till flytten=) Jag längtar enormt mycket! Jag känner mig hemma i huset fast vi inte ens flyttat in;P
I fredags efter jobbet åkte jag ut en snabbis till huset för att hämta lite soffdynsfodral som Lena ska sy om..och precis när jag kom fram tittade solen fram och det va såå fint där ute..satte mig på trappan en stund och bara njöt! Den här sommaren kommer bli fantastisk!!! =) Helt perfekt att flytta dit nu lagom till sommaren=)

I torsdags sov Lowa hos Ronnie, Sandra, Tindra & Rasmus..och på fredagen o lördagen så sov även jag där..pga att Johan åkte på magsjukan. På fredagen hade de varit på Busborgen och på lördagen så åkte Ronnie, jag och tjejerna till Eskilstuna Badpalats =) Skitkul!!
Tack Fam Lidberg för att vi fick bo hos er i helgen..Tack för en jättekul helg=)

Nej..nu ska jag fortsätta med städningen/packningen..! Va bara tvungen o ta en paus ;)

söndag 4 april 2010

Påskteckningar





Lowa har blivit så duktig på att måla. Allra helst målar hon "gubbar"..som oftast föreställer mig, Johan eller Lowa. Sista tiden har hon dock börjar måla det man ber henne om..
Igår innan vi skulle iväg på Påskfirandet så satte vi oss o målade lite. Först gjorde jag en kyckling och Lowa va snabb att hänga på..först gjorde hon den teckningen med 3 kycklingar på..sen ville hon göra en större och sen ytterligare en till..den största. Ett påskägg har hon målat också.
Hon är så koncentrerad när hon målar. Duktig på att skriva sitt namn är hon också..men ibland blir det fel.

Visst vart de fina? =)

Och visst är jag duktig som bloggat 2 dagar på raken nu??? Hahah

lördag 3 april 2010

GLAD PÅSK


Glad Påsk önskar Fam Lidberg!

Visar en bild från vår lilla Påskhörna!
Tyvärr finns ingen bild på vår lilla Påskgumma..än! Hittade inte kameran i torsdagsmorse...och hon kom inte hem förrens sent o då va nästan allt smink borta.

Idag ska vi hem till Johans morbror m familj. Trevligt som alltid..synd bara att Sandra jobbar! Träffade henne en snabbis igår iallafall..va till hennes jobb o hon hjälpte mig välja ny Platttång. Och ojoj..va jag är nöjd..den är helt underbar!

Livet är på topp just nu..! Snart flyttar vi..jihoo!
Ska bli sååå skönt att bo i hus..140 kvm dessutom är inte helt fel.
Har lagt er många timmar på att välja färger till alla rum. Så svårt när det finns sååå många nyanser. Hursomhelst..i Lowas rum blir det ljuuuus rosa, i vårt ljusgrått, i vardagsrummet blir det typ ljuuus beige/sand, i hallen nere o i allrummet uppe blir det vitt. I badrummet uppe är det redan vitt och i badrummet nere blir det ljus sand. I köket behåller vi färgerna som va..dvs grönt o vitt. I lilla sovrummet nere som ska bli Lowas lekrum blir det ljuuus grå/ljung. Jag är nöjd med mina val..men vi får se när färgen sitter på väggarna..då kanske det ser gräsligt ut..eller inte alls som man föreställt sig.
Vi har dock väldigt dåligt med förvaringsutrymmen..men det löser sig..

Älsklingarna sover än..!! Men det va tur de sov länge idag..för jag har gjort iordning påskäggen;) 5 st har jag fixat..1 med godis till Lowa, 2 med pysselgrejer till Lowa och 2 små till Tindra o Rasmus.

Igårkväll sorterade vi nästan alla barnkläder..och ja vi har en heldel..sisådär en 9-10 stora kartonger. Innan va nästan allt bara nedpackat vart efter hon vuxit ur..men det va ändå sån blandning på storlekarna..så nu är kläderna packade mer efter ålder, och alla skor 0-3 år i en kartong, alla overaller i en, alla jackor o utebyxor i en, alla mössor, vantar, hattar o kepsar i en. Blev bättre nu..o lättare o leta fram sen. Min lillasyster ska ha barn igen i september..och jag är så säker på att de får en tjej denna gång..så jag hoppas de tar lite kläder sen.. får de en tjej så kommer de kunna låna massor..för innan vi ev får barn så kommer deras ha vuxit ur dom. påtal om barn..i början av mars gjorde vi ett syskonförsök..och efter mycket om o men så blev det ett misslyckat försök =( Känns såklart hemskt o tråkigt o allt så..MEN vi har Lowa..vi har varann..vi har så mycket annat att glädja oss för nu. Så vi tog det ganska bra ändå. Hoppas på att snart kunna göra ett nytt försök.. Vi vill tacka alla som på alla sätt o vis hjälpt, stöttat och bidragit till att försöket blev av! STORT TACK..alla nära o kära! Vi är er evigt tacksamma!

Nu ska jag nog gå in o väcka mina sjusovare med lite pussar o kramar!


Hoppas ni alla får en härlig Påsk!

KRAMAR