lördag 23 januari 2010

Fy på mig..

Usch va dålig jag är på att blogga nuförtiden..=P Känner att jag inte har nå att skriva om..

Imorse blev jag väkt av Lowa...så mysigt så! Jag va vaken alldeles för sent i går..låg och läste en jättespännande bok igår kväll och släckte inte lampan förrens kl 01:30..! Så därför blev det Lowa som väckte mig idag...myyys i sängen en stund och sen gick vi upp och bakade scones och kokade ägg. Rejäl frukost idag.. Lowa har verkligen fastnat för att dricka Te..hon älskar det. Så Te, kokt ägg och scones..det va en hit! Nu ska vi göra oss iordning och sen ska vi åka till Mona & Rickard!! Lowa håller på att pyssla ihop en grej till Mona..en lite sen födelsedagspresent!

Ska ta tag i tjejkvällen snart också..planera lite, bestämma datum..lite svårt att hitta ett bra datum bara..varannan helg kan inte jag för Johan jobbar då..och sen ska det ju passa så många som möjligt.. ! Blir nog Tacos..snabbt & enkelt och jag tror alla äter det.. Önskar så att syrran kunde komma..men det får bli en annan gång! Alkohol, god mat och trevligt sällskap..det kan inte bli annat är en kul kväll..precis vad jag tror att vi behöver. Kanske blir det utgång också?!!! ;)
Nää..måste fixa till oss nu så vi kan åka!

Ska ta nån dag o lägga upp lite nyare bilder..!

Kram på er

lördag 16 januari 2010

Lördag!

Jaha..lördag igen;) Johan jobbar så han har bilen..det betyder att jag och Lowa är ganska låsta..men vad gör det..finns massa kul att hitta på här hemma..idag sk avi baka bullar och bygga en koja..och säkert en massa mer.. Sen finns det ju bussar också..men idag ska vi bara vara hemma!

Jag känner mig väldigt glad, lugn och harmonisk.. Känns så bra på jobbet-det vart kanon med omorganiseringen..tycker iallafall jag. Jag är nöjd och jag har fått tillbaka en stor bit av arbetsglädjen..som ett tag varit nästan borta!


Livet rullar på..syskonförsök nån gång under våren..är ju så mycket som ska klicka..ägglossningstider hit o dit..och en massa sånt..så när det blir vet vi inte. Inte än på minst 1 månad iallafall. Ska iallafall ringa kliniken nån dag och prata av mig lite och ställa massa frågor.


Lowa är i en riktig trots, gnäll och arg period..men det börjar bli bättre...hennes humör speglar sig ju mycket i hur vi mår..och nu känns ju allt bättre så..;) Hon är ju samtidigt enormt omtänksam, go och snäll också..som tur väl är=P


Renoveringen ligger typ lite på is..men i köket ska det hända en del..vi passar på att byta ut väggen som sitter mellan kök och grovkök..de som gjorde den förra har inte gjort ett bra jobb..anledningen till att vi fixar det nu är för att nya mattan i grovköket ska lägga om..det vart en massa bubblor (alltså när de renoverade badrum o grovkök här i nov) så vi gör det nu så mattan blir bra..den ska ju gå en bit upp på väggen. Så då blir det ju automatiskt att vi måste tapetsera om köket snart...har hittat en billig tapet som både jag och Johan gillar..det blir gråa nyanser i köket..känns bra!


Måste komma igång med träningen snart..men snuvan/nästäppan vill inte ge med sig.. Är ju beroende av nässpray..!! Självklart gör jag utan sprayen flera dagar i sträck emellanåt för att inte bli beroende..men det funkar inte..jag får panik av att inte kunna andas med näsan..och då börjar jag med nässprayen igen..men jag tar iallafall bara nässpray morgon och kväll!
På onsdag har jag tid hos min läkare..hon ska kolla om jag är trång i näsan..jag hoppas nästan det så man kan få hjälp och slippa få så här långa förkylningar..eller ja förkyld är jag ju inte..bara täppt=P Inget allergiskt vad jag vet..

Lowa sover fortfarande....hon somnade inte förrens kl 23 igår=/ Hon sover alltid 12 timmar..men jag ska väcka henne kl 10 tänkte jag då går det nog att få henne att somna kl 21 ikväll. kl 23..fruknatsvärt sen tycker ni nog..MEN..hon har ju varit långledig..på måndag blir det dagis igen.. Klart man ställer om dygnet när man är ledig..;)

Hmm..fick en ide..vi kanske ska ta bussen ut till skultuna idag och hälsa på min lilla familj..då kan ju Johan hämta upp oss på hemvägen..hmm..

Nää..fixa frukost och sen väcka min lillskrutta..!

Kram på er

fredag 8 januari 2010

"Ny Soffa"

Hihi..Äntligen slipper jag den gamla FULA röda soffan=P

Nu står nya soffan på plats..jag är jättenöjd! Inte drömsoffan men den här duger gott o väl. Drömsoffan är en stor härlig antracitgrå/svart divansoffa i mjukt, gosigt material;)

Bjuder på lite bilder! Soffbordet ska också bytas ut..även "förvaringen" brevid soffan ska bort..den är bara där tillfälligt..har ingenstans att göra av allt som va i bokhyllorna som bror fått. Fan va grynig bild förresten..kamera är crap..nåt e galet! *vill ha ny kamera* =P


Bjussar på en bild på våra nya bokhyllor också..199:- st..billigt o bra! Enkla men helt ok. Allt för att göra om och fixa iordning utan att det ska kosta en massa pengar, för pengar finns det ju inte gott om=P
Vi har inte fått iordning dom än..nu är det bara lite inställt på måfå.

Nå..vad tror ni..med lite nya tapeter o småfix så blir det helt ok va?

Lowa är stormförtjust i soffan...;) Nää..nu ska jag ta o glo på film i nya soffan;)

Imorron lördag går flyttlasset från Skallberget till Råby för Sandra, Ronnie o barnen..jihoo=)
Lilla Tindra ska vara hos oss under tiden de flyttar och lillskiten Rasmus ska vara hos farmor o farfar. Så imorron blir det bus o lek på hög nivå..Lowa har bestämt att vi ska baka muffins och kakor, måla med vattenfärg, ansiktsfärg, bygga med smålego, bad i badkaret och en massa mer saker..få se vad Tindra vill;P

Nää..måste få Lowa att somna nu..Tindra skulle visst komma kl 8 imorron..då sover Lowa..hon har somnat så sent sista tiden..men men..antingen vaknar Lowa då och förhoppningsvis somnar jättetidigt imorronkväll eller så får jag egentid med Tindra till hon vaknar..inte helt fel det heller;) hihi

Natti natti

onsdag 6 januari 2010

Stygnen borta!

Nu är stygnen borta..orkade inte uppdatera igår.

Vi kom till världens goaste sköterska..har träffat henne flera gånger förrut och hon vet vem Lowa är..hon kommer alltd fram och småpratar lite med Lowa när man är på VC. Lowa vart såklart hysterisk när hon skulle ta stygnen..hon bara slet sig och försökte komma loss..så hon fick typ ligga i Johans famn och sköterskan tog snabbt bort stygnen..och när Lowa märkte att det inte gjorde ont så vart hon lugnare! Såret ser jättebra ut..kommer nog inte bli så stort ärr. Sköterskan tyckte att lowa va sååå duktig så hon fick välja 3 små presenter..Lowa valde en blå ring, en glittrig sköldpadda och en glittrig ödla;) *stolt*
Efter det så åkte vi till Ikea..jag hade jätteont i huvudet men vi skulle byta en klädstång och köpa 2 bokhyllor. När vi kom dit så så ville Lowa leka inne i Småland..det där leklandet de har på Ikea. Hon har aldrig varit där inne..och jag trodde inte att hon skulle våga heller..men jo då..mycket bestämd va hon om att hon minsann fixade att vara där själv. Så det fick hon..och det hade gått jättebra! Hon hade babblat en massa med killen som jobbade där..så han ville knappt att hon skulle åka hem..haha. Hon kan allt charma alla. När Johan och jag gick runt inne på Ikea så ringde det i Johans mobil..det va sköterskan som ville kolla hur det va med Lowa... otroligt söt, snäll och omtänksam sköterska. Vi pratade lite med henne när vi va där ang att läkaren troligen sydde utan bedövning så hon förstod mycket väl att Lowa blev hysterisk när stygnen skulle bort. Hon sa påminde även Johan om att hans recept va förnyat och att han skulle komma ihåg att det va röd dag idag så apoteket kanske va stängt=P Gullig sköterska va?
på väg hem från Ikea så åkte vi ner på stan..jag va sur o arg..hungrig frmför allt..för korven jag fick på Ikea smakade blää..så jag va superhungrig..orkade inte ställa mig i superlånga kön igen.. Johan överraskade oss med att ta oss till choys Garden.. lunchbuffe..mmm! Vi åt o åt o åt..;) Massa gott fanns det att välja på..det va nästan så jag rullade ut. Sen släppte huvudvärken ganska bra..bara att åka hem och skruva ihop bokhyllorna och fixa iordning i vardagsrummet.
Synd att jag hade huvudvärk..skulle eg till marie o grabbarna o leka..men det får bli en annan dag.
Idag har vi mest slappat..men ändå fått massa gjort! Vi skulle byta rum med Lowa..men jag har hunnit bli osäker på om jag verkligen vill byta rum..så vi avvaktar=P Har fixat det sista i vardagsrummet, bytt gardiner, städat lite, lekt en massa och lagat mat..och nu sitter jag här och känner mig å lat o seg..ska nog gå bort till Ronnie & Sandras nya lägenhet..Johan är redan där och hjälper till med renoveringen. Ska bli kul o se hur det blir när tapeterna är uppe och väggarna är målade!

imorron börjar jag jobba igen..känns helt ok..ingen jobbångest faktiskt..har alltid det sista dagen på semester eller ledighet annars....men det känns så bra inför denna termin..;) Dessutom har jag varit ledig i 15 dagar nu..och på julledigheten är man ju mer ledig än på sommaren..för nu bara är man..inte en massa inplanerat som det brukar bli på semestern. Så jag känner mig rejält utvilad..och riktigt jobbsugen..ska bli spännande och kul att jobba med Karin o Catharina!

Nää..fixa lite middag till Lowa..sen klä på oss rejält för att gå på promenaden..


Jooo..Lowa fick ett supersött kort idag..rosa med en döskallesjörövare på..det va från Noah, Joppe & Moster Frederica. (Mycket passande..Lowa såg ut som en sjörövare när hon va som mest svullen över ögat! ) Lowa blev jätteglad över de uppmuntrande orden..och hon va så stolt över att få post..bilden gillade hon massor..blir att sätta upp kortet på väggen i hennes rum tror jag;) Tusen tack söta ni!

Baj baj


tisdag 5 januari 2010

Till vårdcentralen idag

Japp..idag ska stygnen bort! Jag får panik bara jag tänker på det..kommer bara tänka på hur hemskt det va när de sydde.. Jag klarar knappt av att titta på Lowas sår utan att få rejäla obehagskänslor...mår illa och i bland behöver jag nästan kräkas. Men det ska nog gå bra..Johan är ju med. För Lowas det är jag ganska lugn..hon är helt med på noterna att en sköterska ska ta bort trådarna och att det kommer kittlas. Hoppas bara hon inte kommer tänka så mycket på när de sydde..då finns risken att även hon får panik igen..och det hoppas jag verkligen att hon slipper.

Igår va vi hos Sandra och kidsen..trevligt som vanligt! Sen åkte vi och tittade på deras nya lägenhet..jättefin, stor o rymlig..och vilken förvaring!! wow.

Igårkväll städade vi bort julen..endast en julstjärna i vardagsrumsfönstret är kvar..! Har även börjat ta undan våra vardagsrumsmöbler..billybokhyllor o annat i billy serien..tråkig färg och Johan har haft dom i typ 11 år..så nu ska min lillebror få dom..och vi ska köpa nytt..kommer sålänge bara att bli de där superbilliga LERBERG från ikea..de får duga..kanske nån LACKmöbel också. Fick även veta igår att vi får Ronnie & Sandra gamla skinnsoffa..den de hade i deras lägenhet de hade innan de flyttade till hus..Johan vill egentligen inte ha den pga att det är skinn..men jag fick min vilja fram=P Den är tusen gånger bättre o snyggare än det hemska röda vi har nu! Tusen Tack Ronnie & Sandra!!!
Idag va tanken att jag & Lowa skulle till Marie och barnen och busa..men jag har så ont i huvudet idag..och även ont i bihålorna gen..suck..på tal om det så har jag fått en tid den 20:e för att kolla om jag har för trånga bihåler eller nåt sånt eftersom jag alltid får så långa förkylningar som typ aldrig vill släppa. Va visst så för min pappa när han va ung.
Hinner huvudvärken släppa under förmiddagen så åker vi dit..annars blir det nog en snabbis til ikea och sen hem och vila.

Nu ska jag väcka min familj..så vi hinner till VC i tid!

Kram på er

söndag 3 januari 2010

Lite fler bilder

Har lyckats lura av Lowa plåstret nu..efter en stund ville hon titta på såret i spegeln..först såg hon glad ut men sen börja hon gråta för hon tycker det ser så läskigt och äckligt ut! LillSkruttan min!




Nyår och Nyårsdagen!


Nyårsafton spenderades hos svärföräldrarna tillsammans med dom, Ronnie, Sandra, tindra, Rasmus och vår kompis Micke. Vi åt 3-rätters och hade det lugnt och mysigt. Vid 19 tiden gick vi ut och smällde av lite fyrverkerier..! Ronnie, Sandra och barnen åkte hem ganska tidigt..typ vid 20:30 tiden. Vi va kvar länge..men va egentligen tänk att även vi skulle hem i vettig tid..men Lowa va jättepigg och då vart vi kvar. Vid 12 slaget stod vi nere på en brygga ute vid Enhagen..man ser hela stans fyrverkerier där..så vackert! Lowa älskade det..! Vid 00.30 satte vi oss i bilen för att åka hem..och shit va halt det va då..körde i max 40 km/h hela vägen hem. 20 km/h inne i stan. Lowa somnade såklart i bilen på väg hem..utan napp=P Men hon vaknade till när vi kom hem och då ville hon såklart ha nappen. Johan och Lowa har bestämt att hon ska ge nappen till tandläkaren istället..hon fick en bok från folktanvården innan och i den ger en tjej sina nappar till tandläkaren och så vill absolut Lowa också göra..så jag hoppas hon får en tid dit snart=P Brukar ju bli kallade strax efter de fyllt 3 år.

Nyårsdagen då..ja den vart inte lika rolig...men den började bra.. Bebissnossande;) Lilla Leo va hemma hos Sandra o barnen så vi åkte dit och snossade bebis.. Lowa va alldeles salig och började direkt tjata om en lillebror..;P Leo är sååå söt och lugn o snäll! Vid 15 tiden skulle jag och Lowa åka och äta på McDonalds.. Lowa är påklädd och ska bara säga hemdå till kusinen..overallen är nere vid smalbenen. De kramas och stojjar...och ramlar..Lowa far in i bordskanten på ett litet lackbord.. smäll och skrik..jag rusar fram och tar upp Lowa..hon håller sig för ögat..jag vågar knappt titta..många tankar ..är rätt att hon skadat ögat. Så jag vart ganska lättad ändå när jag såg att hon slagit hål på ögonbrynet och att ögat verkade ok. Hålet är ca 1.5-2 cm. Ser att det behöver sys..får panik..men tycker ändå att jag är ganska lugn=P Det blev Hericort verts-påse i handduk mot ögonbrynet.. Det skrattade Lowa gott åt sen=P Tack Sandra för all hjälp. Lowa skrek men lugnade ner sig ganska snabbt..sa att hon va trött.. Ronnie skjutsade in oss till akuten..i hissen ner säger Lowa att hon mår illa.. hua..hoppas det inte är hjärnskakning tänker jag. Fick kämpa för att hålla henne vaken.. Vart 3 timmar på akuten.. Ronnie åkte och hämtade Johan..och när han kom då piggnade Lowa till..skulle stolt berätta vad som hänt..och sen lekte hon en massa i väntrummet..men efter ett tag började det blöda..hade knappt blött nåt innan. Blödde inte mycket nu heller som tur väl är..
Fick till slut komma in till en doktor..som snabbt beslöt sig för att sy. Skönt tyckte jag..blir mindre ärr och det läker fortare. Fram med bedövningsspruta o grejer.. lowa fick ligga i johans famn på britsen..så hann höll fast henne..och det va meningen att jag skulle lugna ner Lowa..men det funkade inte. Jag fick PANIK. Lowa GALLSKREK när han sprutade in bedövningsmedlet..vände och vred sig så det va jättesvårt för doktorn att få till det.. sen bara började han sy..tyckte det va konstgt..bedövningen måste ju hinna verka?! Lowa gallskriker om möjligt ännu mer..man verkligen ser smärtan i henne.. det va det västa jag varit med om.. ja..panik hade jag ja..efter han gett bedövningen så blir jag visst likblek..kommer mig inte för att säga nåt..varken att jag mår illa och är svimfärdig eller att ifrågasätta bedövningen o det..när första stygnet sys så måste jag vända mig om..ser för hemskt ut..Johan ser hur jag mår och säger till sköterskan att ta ut mig.. höll på att ramla ihop på de 2 meter det va till dörren..behöver kräkas.. sköterskan säger att det finns en toa utanför..men jag ser då ongen..allt är suddigt och jag sätter mig ner och hyperventilerar..kräks nästan! Hör hur Lowa skriker rejält 2 gånger till..förstod då att det vart 3 stygn! Sen blir Lowa lugnare och då släpper mitt illamående..så jag smyger in igen..stackars lilla Lowa.. Hon va jätteduktig.. Vi blev hemskickade med en lapp om att stygnen ska bort på tisdag. Lowa fick plåster och en piggelin. I bilen släpper choken för oss båda..börjar prata om bedövningen..den kan inte ha hunnit verkad..och varför avbröt inte läkaren när hon skrek som hon gjorde? Har kollat runt lite på nätet och det verkar som han gjort fel..minst 1 minut ska medlet verka..och man SKA avbryta och ge mer bedövning om barnet verkar ha ont. Så imorron ska jag ringa HSAN och göra en anmälan..ska självklart kolla upp allt först. På kvällen svullnade det upp rejält mellan ögat och ögonbrnet..Lowa ser knappt nåt... samma lika dagen efter men nu är det blått. Framemot kvällen har det hunnit bli mörklila/plommonlila. Jag kan fortfarande inte titta nog på det..utan att nästan kräkas..inte för att det ser äckligt ut utan för att det framkallar minnen från att se henne lida så.

Lowa har dock tagit det ganska bra..hon vill verkligen inte se stygnen..så plåster har varit p åsen vi kom hem..byter det då o då för att kolla hur det ser ut..men idag ska hon vara utan ett par timmar..få se hur det går..får väl gömma alla speglar:p Lowa säger själv att det gjorde ont att få sprutan men att det gjorde ondare att sy.. tycker så fruktansvärt synd om henne!

Så här ser Lowa ut idag..fast mycket mörkare..dålig bild.

Så här såg det ut igår..fast mycket blåare..dålig bild.