onsdag 18 augusti 2010

Inskolning..igen

Ja nu håller vi på med inskolning igen..Romfartuna förskola avd Bläckfisken! Vi är kanonnöjda! Fick sånt bra bemötande när vi va där & hälsa på före semestern..så Lowa har (och vi) har haft höga förväntningar & förhoppningar;) Och det har visat sig bli ännu bättre;) Känns verkligen Jättebra!!!
Första dagen gick alldeles för fort..Lowa ville inte åka hem. Igår fick jag stoppa, sy ihop och dekorera en bläckfisk till Lowa. Den blev svart med lila & glittrigt hår, lite rosetter, blommor & sånt..riktigt flickig blev den;) Ska försöka komma ihåg att fota den nån dag.. Alla barn har varsin Bläckfisk, som de bla använder i samlingen. Lowa har bestämt hur den skulle se ut..vart jättefin!
Idag gick det också jättebra..va svårt att få med Lowa hem.. Imorron ska jag bara vara kvar under samlingen och sen ska jag hämta henne kl 13..kommer nog gå jättebra! Jo..igår va Johan med också..tom han va superimpad över hur mysigt det va o hur fina & snälla alla barn va mot varann..och han gillade verkligen personalen.! Så ja..det känns kanon för oss alla!
De har gymnastik 1 dag i veckan, de är ute 2 ggr per dag oavsett väder, de åker på många utflykter med buss, de åker hem till ena fröken som har hästar o rider på dom...hur kul är inte det? *avis* och en massa annat kul gör dom.

Idag hann vi bara hem o värma maten så kom en hemsk huvudvärk..=( Har tagit medicin & hoppas den ska släppa snart..ska ju hem till Sandra & barnen.. Vill inte köra bil med huvudvärk..får nästan alltid dundermigrän på kvällen då. Så få se hur denna dag blir..vill så gärna åka till dom släpper inte huvudvärken så blir det att vara hemma..vill inte riskera att få migrän ikväll.

Lowa leker så fint just nu så jag passar på att blogga lite, för mig är det avslappnade att sitta vid datorn..så det är ingen risk att huvudvärken blir värre pga det.
Imorron ska vi hem till Johans jobbarkompis och gosa med hennes små kattungar..de är 1.5 vecka typ.. håll tummarna på att Johan går med på att tinga en av dom;) Han är ju egentligen lite allergisk..men det blir ju en utekatt för det mesta så jag tror det kommer gå bra..;P


Förresten..blir nog inte lösenordsskyddat..verkar inte vara så enkelt på denna sida..man måste ange allas mailadresser står det..men sen då? Orkar inte hålla på..

Nää..vila en stund på soffan o se hur jag mår om en stund!

Baj baj


lördag 14 augusti 2010

Underbar dag..eller hur?

Imorse när Lowa satt och åt frukost så fick hon se att hästarna är tillbaka på grönbete i hagen=) När de flyttades härifrån vart Lowa verkligen jätteledsen! Nu när hon fick syn på dom vart hon såååå glad.. Hon skrattade och tjöt av glädje..och till sist började hon gråta..av glädje..ojoj.. va förvirrad hon blev;) Det va riktigt sött;)

Vi åt brunch idag..brukar bli så på helgerna..spec som nu när Johan jobbar..idag vart det kräftor;) Vart så sent igår när vi egentligen skulle äta dom så det fick bli idag istället. Sen bestämde vi oss för att gå på en liten promenad o hälsa hästarna välkommen tillbaka. Passde på att ta med kameran o fota vår närmiljö lite.

Munga Herrgård..ägarna är här ett par timmar ca varanna helg... flyglarna är tomma.. känns så onädigt..hyr ut dom istället..de är jättestora..kanske 200-240 kvm. Ägarna är en greve och grevinna, de har hus lite överallt..bla en lyxig gård i Frankrike.

Här är alén upp till herrgården
Vårt hem..fotat från alén
Lowa matar Gambo med morot
Gambo & Bergis...otroligt lugn o snälla hästar..här har Lowa spenderat många timmar..hon brukar stå här själv o småprata med dom
Lowa tycker att det är "hennes" hästar;P
Huset igen..vart tyvärr inga bilder tagna närmare.
När vi kommer till fårhagen säger Lowa: Bäääää ..och då kommer fåren springande till oss i en ryslig fart

En gammal ladugård..byggd 1830. Jag tycker den är sååå fin
Mycket "Traktorbajs"...och mer lär det bli..
Hälsade på baggarna också..
Som vanligt va några får på rymmen så Lowa jagar dom bort mot hagen;)
Det är är nog sista inlägget innan det blir lösenordsskyddat här inne.. ska bara komma på nåt bra användarnamn & lösenord.

Både igår och idag har vi 29-30 grader...sååå skönt..men vi vart väldigt varma efter promenaden så nu sitter vi i soffan & myser, bloggar & tittar på Tingeling=)


torsdag 12 augusti 2010

Kusiner..

"Snott" lite bilder från Sandra..

Lowa tycker om att kramas med sina minsta killkusiner Noah & Rasmus..stora kusinen Lucas är hon lite blyg för dock. Ni ser vad hon njuter va? och killarna tycker om att kramas med henne;)




Här kommer 2 bilder tagna av Sandra..midsommarafton! Lowa och kusin Tindra gosas...de är bara för goa!
och en mor & dotter bild..
Haft en tuff dag.. så detta är allt jag orkar skriva nu..

Tjing!

lördag 7 augusti 2010

Ännu mer..

Grannens katt "Stereo" typ flyttade in till oss när de var på semester..jättemysigt! Vi har försökt mata med allt möjligt men det enda Stereo gillade va ost.. Varje gång vi kom hem så satt Stereo på vår trapp o väntade..! Lowa gosar med katten en stund sen springer hon in o hämtar osten..sätter sig på trappan och skivar ost till katten.. samma sak varje dag! Så gulligt så! Synd att katten nästan hann springa ur bilden när fotot togs..



"Nya" köksbordet.. 100*180 cm..vart perfekt. Tacka vettja blocket! ;P

Lowa fick för sig att posa lite..inte för min skull utan för min lillebrors skull..haha.. Så fort han fråga om han fick fota så posa hon;) Så jag passade på att fota en massa också..såklart;P







visst är jag snäll som ger er massa bilder? ;P

Vad tycks om nya designen? Tyckte det va på tiden med lite nytt!

Kommer troligen göra även denna blogg lösenordsskyddad..har ingen koll alls på vilka som läser här.. Så vill ni fortsätta läsa så skriv till mig för att få lösenord. Lösenord kommer krävas här om ca 1 vecka..så ni har lite tid på er!




Lördag


undrar vad denna dag kommer bjuda på.. skulle vilja åka o bada i nåt badhus! Lowa & jag är badhusfrälsa;P Men Johan har jouren i helgen så om vi ska åka måste vi åka utan honom..och just denna helg känner jag inte för det..vill vara samlade hela familjen. Blir kanske att åka till skogen några timmar o leta svamp bara. Va ut igår i ett par timmar..hittade ca 1 liter. Så det finns ju kantareller nu..men jag vill hitta mycket=) Inte för jag äter dom..men det är såå mysigt att strosa runt i skogen o bara njuta!
I torsdags åkte jag hem från jobbet...förkyld och febrig. Mådde pyton.. va hemma igår och vilade ganska mycket..sov tom middag.. så på kvällen kände jag mig ganska pigg så en tur i skogen lockade. Hoppas det blir mer idag!

Inatt hände det lite småskumma saker utanför oss.. måste fråga grannen om det va han..men varför skulle han vara ute kl 23:30, 2:15 och kl 04? kl 23:30 gick nån (såg inte vem..men den gick i rask takt..villket grannarna aldrig gör) förbi vårt hus..reagerade på att det va så sent..ena grannparet är bortresta och de andra brukar lägga sig tidigt. Sen kl 2:15 hörde jag nån som visslade nån melodi utanför..väldigt svagt ljud. Kl 04 kom vlt-bilen..stannade o la i en vlt vid våra lådor och sen brukar han alltid åka förbi vårt hus bort till grannen..men nu körde han bara kanske 10 meter o sen stanna han o sen hörde jag några röster o sen backade vlt-bilen tillbaka o vände för att sen åka iväg. Då smög jag upp o kikade ut...men jag varken såg eller hörde nån.. skitskumt. Vi har ju en grusväg utanför så den som tidningsgubben pratde med borde jag hört ( sover med öppet fönster) på vägen eller sett.. Kan säga att det tog ett bra tag innan jag somnade om igen..för att sen vakna kl 07 av att jag hostar som en tok..va bara att gå upp..ville inte väcka mina älsklingar!

Så när jag ändå sitter här tänkte jag lägga in lite bilder från när Lowas kusiner Tindra & Rasmus va här över en dag o en natt=)



Titta..jag hitta en groda;) Sötaste lilla Rasmus..riktigt go unge

Tindra & Lowa har låtsas kaniner i kaninhuset (som håller på o rustas upp) Tindra klappar Lowas kanin

Vi plockade lite ärtor på åkern som fick bli mat till kaninerna

Cykeltur bort till lilla "pölen" som MungaTrollet bor vid;)

Jag trött..va..nej nej inte alls;)


Saft o kakstund på skogsvägen..Tjejerna vågade sig inte in i skogen..de va rädda att möta trollet;P De spanade ängsligt mot skogen hela tiden!

På rad.. de va sååå duktiga på att gå o cykla..vi va låångt bort

Tjejerna bakade bullar..jätteduktiga va dom!

Resultatet! vart visst fel bild..detta är de jag gjorde..men tjejernas va ännu finare;)

Provsmakning

Rasmus med en av sina älskade snuttefiltar;)

Vi hade det toppen..va så enkelt att ha alla 3 samtidigt..mycket enklare än att bara ha tjejerna.

Nu är klockan 10 och mina älsklingar sover fortfarande..de somnade kl 21:30 igår..skönt att de kan sova så länge! Men nu saknar jag deras sällskap..

Såg på Facebook nu att jag känner till 8!!! som fyller år idag! Helt otroligt..vilken bra föda barn dag alltså!

torsdag 5 augusti 2010

Konstig dag..

Grattis Maria & Larsa till er lilla Malwa..säkert helt bedårande söt..precis som hennes bröder;)

Grattis till mig & Johan som idag har varit gifta i 4 år;) *älskar min man enormt mycket*

Sorg..lider med en nära vän..livet är fan inte rättvist!

Sjuk.. förkyld, feber och ont i kroppen

Nytt köksbord + stolar..jag är mer än nöjd!

Pizza på "bröllopsdagen"..så kan det gå om man är sjuk o inte orkar laga mat.

Soooool=)

Som sagt..en konstig dag..mycket känslor, både bra & dåliga!



söndag 1 augusti 2010

Ännu mer bilder



haha..duktig jag är som lyckats uppdatera ganska ofta sista dagarna;)

Blir lite bilder från när jag & Lowa åkte till Sala och lekte i lekparken med Carro, Maria o deras härliga grabbar!

Först vill jag berätta om igår.. först va vi på Melwins 4-årskalas..mycket trevligt! Sen mötte vi upp 2 av Lowas morbröder..Leonard och Emanuel...så körde vi till Uppsala...närmare bestämt Fyrishovsbadet! För mig va det inte lika roligt som i Gustavsvik..men för Lowa va det roligare..och det är ju huvudsaken! Jättefint o barnvänligt bad! Kan verkligen rekommenderas! Vi kom dit kl 17:30 och va kvar tills de stängde kl 21..då va jag heeelt slut i benen pga allt spring i trappan till rutschkanan;) Både Lowa & jag älskar att åka rutchkana..så det blev nog ca 40-50 åk;) Inte alls mycket folk där..skönt! Sen skulle vi till nån mack tänkte vi för o köpa korv m bröd..men fick syn på ett Kina Fast Food..åkte dit o kika..va så bra priser så vi bestämde oss för kinamat;) Jag & Lowa åt en stekt ris med kyckling..(som vi typ alltid köper när vi ska dela) och den va himla god! Mätta o belåtna åkte vi sen hem..kom hem 23:30! Va då väldigt pigg..jag & Johan satt o köket o småpratade läääänge. Tror jag somnade kl 03! Inte alls så bra för imorron är det jobb o dagis som gäller..tur jag inte börjar förrens kl 9 imorron!
Idag ska Lowa på en dagiskompis Prinsesskalas...det ser hon fram emot. Inte jag lika mycket..känns lite "fel" att sitta på kalas med föräldrar o barn på avdelningen bredvid min..vi är ju ett arbetslag så jag känner ju dom nästan lika bra som de på min avdelning..men men..nu är jag där i egenskap av förälder..ska nog gå bra;P Känns kanske värre för dom..;P Sen ska vi vidare på Lowas farfars & Johans kusin Elins kalas...sen hem o softa sista lediga kvällen=)



Alla barnen på samma bild..dock syns de inte så bra..även Maria med tjockismagen är med..tror hennes bebis kommer idag=)



Lucaz och Lowa

Tittut

Melwin och Lowa sitter och äter godis.. Lowa vart lite kär i Melwin;)

Lite bilder jag tog på mig & Lowa ihop om en bra bild;) Känns redan ovant att se mig själv i långt och mörkare hår;P Fick iallafall en bild när Lowa ser glad ut..hon ska alltid göra sin sura min annars=P





Nähä..det va allt för denna gång... Funderar på att börja blogga oftare..typ varje dag..få se hur det blir med det;)

KRAM