onsdag 24 mars 2010

HUSET!!...


Hihi..har spenderat några timmar i huset idag..=) Åkte hem när det blev skymning..finns inga lampor där.

Här kommer massa bilder..några med kass kvalite..cp kamera.

ALLA väggar ska målas om....de är slitna och fulla av småhål..och färgerna..nja...i vissa rum är de ok. Som ni ser är det plats för vissa fönster..de ska lagas..eller tätas eller nåt=P
Huset är långsmalt.. 15 *5 meter..men inne känns det inte så avlångt.

Gårdsvägen går bara några meter utanför vår dörr..vi ska få ett staket uppsatt runt vår tomt sen.



Vy från huset..Munga Herrgård;)

Stor ek mitt emot huset

Lantligt kök..me love

Kök.. motsatt sida

Tvättmaskin o vask.. kommer en torktumlare sen också.

Duchkabin

Toa

Lite av hallen..mot vardagsrummet

Minsta rummet.. 3.10*2.50 Ska bli lekrum..enda sovrummet på nedervåningen
Kakelugnen i vardagsrummet

andra sidan av vardagsrummet..öppning mot terassen

Hallen sett från köket


Vårt sovrum 3.5*3.9m mellanrummet

Allrum 6.7 * 4.9 (där det är som bredast)

Låga fönster

Ska bli en datahörna..(i allrummet)

Takbalkar =) "lådan" nere till höger är toan

Lowas ruum..största sovrummet 4.9*4.4

Vy från baksidan..sjön ligger där borta..bakom första trädraden. Ser långt ut men det är det inte. Denna byggnad ska vi ev hyra..så Johan kan köpa sig en jänkare o fixa upp;P

Toan uppe

Handdukstorkare både uppe o nere..

Här ska det grillas MYCKET i sommar

Ett minihus som har varit ett kaninhus..så ja..kanin lär det bli om nåt år.

Det va allt..nå..va tycks??

Förstår ni att jag är superglad?? ;)

måndag 22 mars 2010

Snart flyttar vi!!

Lägenheten är redan såld=) Ja allt är inte klart o så..men vi har fått ett löfte om köp. Min lillebror Christopher ska köpa den. Så vi flyttar troligen lördagen den 1:a maj. Eller allra helst skulle jag vilja flytta helgen innan men då jobbar Johan.

Känns så skönt att vi slapp hålla p med mäklare o så. Han fick ett bra pris och sen får han renovera klart själv..dvs tapetsera o måla lite o sätta upp lister.
Min svärmor är bäst..hon har slipat, målat, slipat o målat våra köksluckor..nu är de ljusgrå och köket ser nu mycket bättre ut.

Det bästa med att brorsan köper är att han kan flytta in närsomhelst..min dröm va ju att få flytta in innan sommaren och nu blir det så..Lycka!

Ska ringa om förskoleplats nu..i Romfartuna där vi vill att Lowa ska gå så trodde de inte hon skulle få en plats förrens i aug. Så det blir nog att ha henne i skultuna i några månader först..men ska ringa o kolla om de inte kan tänka sig att ha ett barn extra i några månader...tycker inte det ska vara nå problem..men men..

Fick tråkiga besked i helgen också..inget jag vill skriva om här så..men ja..det är tur att Johan fått jobb, att vi ska flytta till hus o att lägenheten blir såld..annars skulle jag vara ganska knäckt just nu. Nu gäller det att fokusera på min fina familj och på allt härligt vi är mitt uppe i nu..ser faktiskt fram emot att börja packa o storstäda;)

Är hemma o vabbar idag..Lowa hade feber inatt och har sovit jättedåligt inatt. När hon vakna så hade hon kruppliknande hosta o är snorig..hon är piggare nu..få se hur kvällen/natten går.

Nää..dags o fixa nå middagsmat!

onsdag 10 mars 2010

Sjuk

I måndags va Johans första jobbdag=) Så i minst 6 månader framöver får jag ta allt vabbande. Trodde dock inte att första dagen skulle gå till vabbande..men jo du.. Hosta/krupphosta på natten till måndagen så det va bara o vara hemma. På kvällen sen så blev jag dålig..förkyld igen och hade ont i halsen så in i norden. Idag onsdag mår jag bättre men jag låter som en kråka=P Ska vara hemma resten av veckan..nu banne mig SKA jag bli fri från där här förkylningen som kommer o går hela tiden.

Johans mamma har varit här efter sitt jobb nu i 2 dagar..hon hjälper oss riva tapet i hallen. I måndags rev vi allt..men när hon skulle spackla igår så lossnade det ett tunnt lager till..som inte gick att skrapa bort..det va bara att spraya på vatten o sen skrapa igen. Så vår lilla hall tog 2 kvällar att bara skrapa bort gammal tapet..SUCK! Idag ska det spacklas o slipas. Svärmor kommer o hämtar mig o Lowa efter hennes jobb..då ska vi en snabbis till Bauhaus o köpa tapet. Måste tapetseras imorron. Och Johan har jobbat både måndag o tisdag..så vi har inte kommit iväg o köpt nån..så jag ska faktiskt till Bauhaus fast jag är hemma o är sjuk..men men..tapet måste vi ha..!

Snälla hör av er om ni vet nån som är intressserad av att köpa vår lägenhet. Ca 140 000 kr vill vi ha. Hyra på 4788 kr. Inflytt snarast ;)

Jag längtar såå efter att få flytta!! =)

måndag 8 mars 2010

VI SKA FLYTTA!!

Såååå GLAD=) Igår va vi ock tittade på huset..och jag är om möjligt ännu mer förälskad i huset nu;) Efter vi tittat på huset åkte vi och lämna nycklarna hos Johans boss. Va hemma hos dom i typ 3 timmar..trevligt! Lowa och deras dotter på 5 år lekte jättefint! Johan skrev på papper om anställning och det blev även klart att vi kommer flytta till huset! =) Så nu ska vi snabbt som attan renovera vår lägenhet..det allra nödvändigaste och sen sälja så fort som möjligt!
Idag har jag & Lowa börjar riva tapet i hallen;)

Ville bara slänga in en snabb uppdatering;)

Baj baj

söndag 7 mars 2010

Söndag

Jaha..då va man på väg o bli sjuk..=( Har jätteont i halsen och är snorig och såå hängig!

Igår va jag, Lowa, lillebror Emanuel och Lowas 2 stora kusiner Johanna & Lucas till Salabadet=) Det va roligt och uppskattat! Träffade Maria (G:et) med familj där..trevligt! Lowa älskar att åka o bada..även om hon är en riktig fryslort och inte alls så kavat i vattnet;P

På kvällen såg vi på Bröllopsfotografen..inte alls så bra tycker jag.. Men ikväll ska vi ses Luftslottet som sprängdes...Yeey=)

På tisdag börjar Johan jobba..vart lite förskjutet pga lite papper som skulle fixas med AF. Så på måndag hoppas jag att Johan får sitt schema. Har grubblat många timmar på hur vi ska lösa det med lämning o hämtning på dagis för Lowa nu. Hon är ju van vid att gå 9:30-13.30 och MYCKET ledigt..hon får nästan varje dag välja om hon ska till dagis eller ej..och så Pappakär som hon är så väljer hon oftast att vara hemma..Lyx att vi haft den möjligheten! Men nu är det slut på den lyxen. Johan måste åka hemifrån ca 6:15. Dagis öppnar 6:30. Så ca 3 dagar i veckan kanske det måste bli att vi får ha sk jour på dagis..känns inge bra. Jag måste åka buss nu..bussarna går inte så bra..kommer behöva lämna Lowa på dagis ca 1.5 timme innan jag börjar jobba. Önskar så att vi hade 2 bilar! Då skulle det inte vara nåt problem..förrutom 1 dag i veckan då jag börjar 6:20..men det löser sig. Om vi visste att vi ska flytta, och när osv så skulle det vara enklare o planera. Är lite inne på att gå ner lite i tid..1 timme om dagen..Men innan jag är gravid så vill jag inte gå ner i tid..förlorar ju en del pengar på det..måste ju spara till ev fler syskonförsök. Köpa bil..hmm..ja kanske..men för vilka pengar? Nää..har aldrig känt mig så förvirrad!

Bostaden då..den kan jag nog berätta om nu..det är ett hus på landet..ute i Munga. Ligger vid typ en Herrgård. Så vackert där ute..!! 300 m till sjön;) Rött trähus på 140 kvm. Lantlig stil, så charmigt! Jag talar nog för oss alla tre när jag säger att huset är vårt drömhus! Pch läget..wow..så fint.. Tänk att få ge Lowa en uppväxt på landet..härligt!
Ägaren till Hönseriet där Johan fått jobb äger det och flera andra hus i Munga. Han hyr ut det till oss med lite reducerad hyra. Johan får gångavstånd till jobbet=) Och för mig tar det ca 15-18 min till jobbet. Inget är klart än..har inte hört nå mer om hyran eller så. Och vår lägenhet måste renoveras...inga stora grejer dock. Om det blir flytt så vill vi ha Lowa på Romfartuna förskola..halvvägs till mitt jobb. Men där fanns det plats tidigast i augusti. Så blir det flytt ganska snart så får hon gå i Skultuna i nån/några månader..det är väl inte så stort problem..Lowa anpassar sig nog bra!

Nån som är intresserad av att köpa vår lägenhet eller känner nån som kan vara intresserad så hör av er..! För flytt lär det bli vilket som..båda kan inte pendla..för dyrt och tar för mycket tid. Så nu ska jag logga in på mimer och kolla lediga 4:or i skultuna;)


Ha en trevlig söndag allihop!