lördag 18 september 2010

Vilken dag!!

Vaknade med huvudvärk.. trodde först att det va pga att jag la mig sent (fick oväntat besök på kvällen av vår kompis Micke) men kom snabbt på att det är ju mensens fel.. =( Hade iallafall en mysig morgon, Johan va på morgonmöte med chefen och jag & Lowa pysslade och åt sen majskolvar;) Vid 12 tiden vart huvudvärken värre..nästan så det övergick till migrän. La mig på soffan o vila..Johan kom hem och vi skulle egentligen åkt till stan..men jag mådde så dåligt så han fick åka själv. Trodde inte att jag skulle bli så dålig som jag sen blev..för då skulle ju Lowa följt med honom. Hade ingen migrän medicin hemma så jag bad Johan hämta ut nya på apoteket när han ändå skulle till stan.. vid 13 tiden mår jag så dåligt så jag nästan svimmar..lyckas iallafall värma på lite lasagne till Lowa innan jag la mig i sängen för att försöka sova. Orkade inte ens ta mobilen o ringa hem Johan.. Hann ligga där i 10 min sen hör jag Lowa ropa att hon behöver papper..men jag orkade inte svara...fick liksom inte fram nån röst... Hon ropa igen.. jag va säker på att hon hade spillt ut mjölken men till slut så säger hon att hon bajsat..då kopplade jag..toapappret hade hon tidigare burit upp till mig för hon tyckte jag va snorig;) Va bara att masa sig upp ur sängen o gå ner o hjälpa henne...då säger hon att hon hade tänkt torka sig själv (fast hon egentligen inte får göra det själv för oss riktigt än) så jag skulle få vila i lugn o ro..min gullunge!! Efter detta kom illamåendet rejält..va bara att kräkas..=( sen upp till sängen där jag sen låg o slumrade till då o då..ända fram till kl 17. Vad gjorde Lowa under tiden då..? Jo hon pysslade, ritade & tittade på tv..hon skötte sig själv..gjorde sig tom mellis själv. Hörde henne ibland tralla på nån sång..ibland kom hon in till mig o pussade mig på pannan eller la sig brevid en stund o klappade på mig.. Jag blir såååå varm i hjärtat av att tänka på att jag har fått en sån omtänksam o klok dotter...jag är så stolt över henne! Hon tar alltid hand om mig sååå bra när jag har migrän..hon har lärt sig av sin far;) Han är expert på att få mig att må bättre när jag har migrän..han får mig att slappna av o somna.. Resten av dagen har varit toppen..Lowa har varit ett riktigt A-barn hela dagen..inte ens pyttelite gnäll eller bråk eller tjat..bara sååå duktig idag.. Hennes trots verkar nästan helt vara borta..sååå skönt! Hon känns så stor nu..inte så konstigt egentligen..hon fyller ju 4 i december. Hon är så duktig på att rita & att skriva sitt namn..hon kan många bokstäver & hon har viljan att lära sig läsa..men där stoppar jag faktiskt lite..tycker hon är för liten..uppmuntrar mer att hon ska rita & pyssla. Däremot inte att tejpa..hahha..hon är galen i att tejpa.. Lowa sjunger en massa också..ofta egna låtar...sjunger om vad hon gör, vilka hon tycker om osv..så gulligt! Skulle kunna skriva en hel uppsats om hur vår underbara tjej är..Men det får räcka med att skriva ATT hon är UNDERBAR!! ;)

Förra natten vart två får dödade ca 200 meter från vårt hus..av en eller flera vargar!! Har varit mycket vargar runt munga, skultuna & svanå sista veckan..ganska ruggigt. Så nu är det slutlekt för Lowa ute själv.. Nu ikväll va några tjejer från Johans jobb här utanför i en bil o satt o spana efter vargarna.. Johan gick för att säga hej men de hade visst blivit ganska rädda när han kom..haha..så kan det gå när 4 unga tjejer sitter o skrämmer upp sig själva i en bil;) hihi De såg ingen varg..och förhoppningsvis så skrämde de bort dom härifrån så mycket som de skrattade o fnittrade..de hördes låång väg;) För er som inte vet så mycket om dessa vargar så har de attackarat hundar som varit i sällskap av 5 människor..så nåt är galet..en varg ska inte våga vara 1.5 meter ifrån en vuxen människa som skriker för livet!

Imorron är det dop i Nynäshamns..Johans kusin Jessicas son Lucas som ska döpas.. men tyvärr så verkar det som vi inte kan åka.. Johan har jouren & jag kommer troligen få migrän inatt/imorron igen..brukar bli så om jag inte får i mig medicinen direkt, speciellet om migränen kommer i samband med mensen sk hormonmigrän! Trist..har inte träffat det söta lilla gossebarnet än.. =(

Nä..nu ska jag försöka sova..Natti natti

söndag 12 september 2010

Länge sen sist..

vi lever o har det så bra så! ;)

Har kommit in bra i jobb/dagiskarusellen.. Hösten är här och det känns riktigt bra faktiskt..plocka svamp, laga massa mat, grytor, gratänger, soppor, baka massa gott, tända ljus & massa bra på tv:n..så man får mysa under en filt i soffan med familjen=) Hösten är himla bra har jag kommit fram till..

Nu i helgen har Lowa med sig sin förskolas maskot hem. Bläckfisken Bläckis! Mycket har han fått var med om, restaurangbesök, frissabesök, shopping, hugga ved o städa i trädgården, många timmar på akuten, Kräftskiva och en massa annat skoj. Skulle egentligen ha blivit 2 kalas också..men Lowas ljumske/ben är inte bra än så hon vill inte åka på kalas..förstår henne..inge kul o bara titta på när de andra leker. Det va alltså ljumske/ben som va anledningen till akutbesöket igår. Läkarna misstänkte bråck i ljumsken, blindtarmsinflammation eller bara en sträckning.. Bråck o blindtarmen kunde ganska fort uteslutas..sen väntade några timmar på barnakuten så en läkare skulle titta på benet..men Lowa kom då igång o lekte för fullt o det onda släppte..så vi bad att få åka hem..och det fick vi..skulle komma tillbaka om det vart lika illa som på morgonen..men det har vi sluppit. Nu har hon inte så ont..men hon är rädd för att röra sig för mycket..verkar som det nästan hugger till ibland... så vi stannar hemma idag..dessutom är hon hostig o lite snorig..vill inte riskera att smitta nån annan.

Johan jobbar över nästan varje dag...känns inte alls kul..men men.. det visste vi ju när han tog jobbet att det skulle bli så... I onsdags fick han förresten fast anställning..Grattis älsklingen! Även igår jobbade han över, då va vi på kräftskiva hos mamma & pappa..när vi kom hem hade Johan städat hela huset..fattar inte att han orkar efter allt slit på jobbet. Men ååå så glad jag blev...hade nämligen tänkt städa idag på fm..nu slapp jag det..ska bara sortera & vika lite tvätt.

Har en spännande grej på gång..är egentligen inte hemlig men jag vill inte skriva om vad det är här.. Nej det är inte syskonförsök jag pratar om..men ett sånt ska det göra under hösten också=)

Lyckades förstöra mitt hår också.. va verkligen ingen bra ide att färga från ljust till brunt.. Håret vart helt förstört..som svinto..och det vart svart/grön/brunflammigt! Gick till massa salonger o bad om hjälp..de flesta skulle ha 1500-2000 för att avfärga, färgpigmentera o sen färga. Gick till sist till en salng som jag hört mycket bra om..Salong Stora Gatan 15 heter den.. och tack o lov så kunde de hjälpa mig..för endast 100 kr! Japp..ni läste rätt Etthundrakronor! En sk "Färgbomb" från Revlon gjorde susen. Nu är håret väldigt mörkbrunt med mörkbrun/röda slingor typ. Bomben är en inpackning med massa pigment i! Så allt det grönflammiga vart mörkrött..och resten vart lite mindre svart..så nu ser jag ok ut i håret..dock väldigt mörk! Köpte också hem en Hasselnötsfärgad bomb..hade i lite igår..vart inte så stor skillnad. Håret känns myyycket bättre nu..och det går att borsta utan att en massa hår slits av! Blir iallafall att klippa ganska kort frisyr den 24:e då jag bokade en klipptid hos hon som hade i färgbomben..hon verkade väldigt bra!!

Lowa växer & frodas..16 kg och 100 cm;) Hon har kommit ur sin värsta gnäll o skrik period..som hon kom i i när vi flyttade hit/bytte dagis.. nu är hon för det mesta go & glad. Hon ÄLSKAR att pyssla, rita, klippa, tejpa, klistra! Hon kan sitta i flera timmar vid sitt skrivbord o greja.. Hon gillar att skriva bokstäver och att rita människor, djur & blommor. Hon har blivit en riktig utetjej sen vi flyttade hit..toppen då hon går på en förskola där de alltid är ute 2 ggr per dag=) När vi är i skogen o letar kantareller så orkar hon gå hur långt som helst..men att gå från bilen o in till huset är ibland väääldigt jobbigt;P Lowa är vetgirig o nyfiken på hur saker o ting går till..hoppsan vilka frågor man får ibland..men det är bara att försöka svara så gott det går. Eftersom Johan jobbar varannan helg så är Lowa & han lediga 1 dag i veckan..den dagen är Lowas favvodag;) Då får hon ha Pappa sin för sig själv o de gör en massa bus, skoj o tokigheter;) Varanna helg är jag hemma med henne..då är det min tur att ha Lowa för mig själv;) De helgerna brukar vara ganska fullbokade=)
Tyvärr träffar vi inte kompisar lika ofta längre..det är pga avståndet och att inte så många av kompisarna har körkort. Känns ganska tråkigt o jobbigt..men man ska inte klaga..har de bästa vännerna man kan ha iallafall;) Mycket sjukdomar har också gjort att vi inte träffats. Blir nog bättre längre fram i höst..nu när det är fint väder är vi gärna hemma o tar det lugnt, går i skogen, går på promenader o bara njuter av livet på landet=)

Facebook blir (tyvärr) allt viktigare för mig..där håller jag kontakt med vännera o resten av värlen..haha! Så LINDA..skaffa FB nu;) Bara du som saknas där!

Det va allt för nu..slänger kanske in lite bilder senare..

Puss & kram